Időnként előnyben részesítjük a hétköznapokban az egyszerű, extragyorsan készülő süteményeket. Ez az egyik kedvencem lett!
A tésztája rugalmas, a szilvalekvárnak köszönhetően nem száraz, nagyon finom sütemény!
Amikor elolvastam a receptet, elképzeltem a szilvalekvár,
fahéj és dió ízét, azonnal előkészítettem a hozzávalókat és rövid időn belül
igazolást nyert, valóban mennyei finom! :)
Eredetileg 20x30 cm tepsihez (23x35) számolva.
2 db 18x25 cm-es kerámia formában sütöttem.
4 egész tojás
4 jó nagy evőkanál házi szilvalekvár
½ csomag sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál őrölt fahéj
Csokoládémáz:
1,5 evőkanál kakaópor
kevés hideg víz
Miután előkészítettük a hozzávalókat, bekapcsoljuk a sütőt 175-180C fokra. A cukor
kivételével minden száraz (liszt, dió, fahéj, sütőpor, szóda) hozzávalót
összekeverünk.
A tojásokat a cukorral habverő mixerrel jól kikeverjük. Fakanál
segítségével elegyítjük a száraz anyagokkal, majd a vajjal és a
szilvalekvárral. Ennyi a tennivalónk! Sütőpapírral bélelt tepsibe, formába
öntjük.
20 perc múlva tűpróbával ellenőrizzük, hogy kellően átsült-e
a süteményünk, kiemeljük és hűlni hagyjuk a tésztát.
Közben elkészítettem a mázat is, előbb kevesebb vízzel
simára kikevertem, felmelegítettem, a kihűlt sütire ráöntöttem és elsimítottam
egy késsel.
Tetszőlegesen szeletelve kínáljuk.
A recept Okki blogjáról.
Előtte mások is megsütötték, mindenütt sikert aratott- Limara kétféleképpen, pl. gluténmentesen is, Éva takarékos konyha-blogja, Piroska piroskonyhája, Mohakonyha, az egyik recepthez hozzászóló, dortimcsi írta, hogy ezt a
sütit ő is nagyon szereti, még a "Délvilág"-ban találták anno,
családjukban több évtizedes múltra tekint vissza, mint Nagymama
lekváros süteménye :) Teller-cake Zsuzsa kukoricaaratókon tesztelte sikerrel :)
vicuska13.blogspot.hu
12 megjegyzés:
"Eszik, iszik sosem alszik" :)
©Gasztroangyal
Nagyon finom szaftos a tésztája. Ez a süti nekem nagy kedvencem lesz, mert egyszer biztos elkészítem. :)
Sokszor jól jön az ilyen gyorsan elkészíthető kavart sütemény recept.
Én Limaránál láttam először és régóta fenekedem is utána, egyszer majdcsak sor kerül rá, mert nagyon guszta és főleg semmi macera:-))))
Köszi, Anna :D
Gabriella, pont ezek a előnyök csábítottak engem is, a jelenlegi elfoglaltságod mellett ez a süti a gyors eredményén kívül még ízleni is fog :)
Látod Anikó, még emlékszel is rá Limaránál, pedig ne friss bejegyzés volt, valamiért csak megfogott Téged is :)
Milyen jó, hogy te is elkészítetted, és még a kedvencek listájára is felkerült.:) Finom süti az biztos, és ha még a gyorsan elkészíthetők kategóriájában is sorolható, akkor tuti nyerő mindenkinél. ;)
Örülök, hogy megláttam Nálad :), érdemes volt megsütni!!! Köszönöm még egyszer :)
Már én is teszteltem és nagyon szeretjük! :-)
Én is tesztelni fogom. :) Ismerős a süti, csak még nem jöttem rá, hogy honnan. Nagyon gusztán néz ki, és nem lényegtelen, hogy gyors-egyszerű-finom!!!! Jó, újra itt lenni! :-))
Zsuzsa, nálad láttam először, az aratóknak készítetted, benne vagy az elkészjtők listájában :)
Tücsi, jó, hogy újra itt vagy :) Akik eddig elkészítették, mind pozitívan nyilatkoztak a süti finomságos élvezeti szintjéről.
Látszik rajta, mennyire finom! Emellett még annyi előnye van, hogy én sem hagyhatom ki:-)
Igen, ez egy előnyös sütemény :)
Nagyon finom lehetett, látszik rajta :-)
Megjegyzés küldése