Ez egy cseh sütemény, univerzális a tésztája, mert tölthető akár hússal vagy túróval, sonka és sült hagyma keverékével… Finom!!!
350 g liszt
250 g margarin
30-45 ml víz
250 g margarin
30-45 ml víz
Töltelék:
8 db. alma
8 ek. cukor
4 kk. fahéj
porcukor
A margarint és a lisztet összevegyítjük. Hozzáöntünk 30 ml vizet. A maradék vízzel nedvesítjük a kezünket és addig keverjük, amíg rugalmas masszát kapunk, ez kb. 10 perc.
1,5-2 óra hosszára elrakjuk a hűtőbe, de ha vendéget várunk, elég 15-20 perc a fagyasztóban.
Osszuk a tésztát 4 részre és mindegyiket egyesével vékonyra nyújtjuk.
5-7 cm-re a szélétől almaszeleteket rakunk ki 3 sorban úgy, hogy 2 alma jusson mindegyik tekercsbe (héjastól szeleteljük). Az almaszeleteket megszúrjuk egyenletesen 2 ek. cukorral és 1 kk. fahéjjal.
Fontos! Az almát ne szeleteljük fel előre, ne cukrozzuk le és ne spricceljük citromlével! Egyenesen a kinyújtott lapra aprítjuk.
4 rudat kapunk. Tepsire zsírpapírt terítünk, vagy olajozott tepsiben, ráhelyezzük a tekercseket és előmelegített sütőben 40-45 perc alatt 180 C fokon aranysárgára sütjük.
A kész rudakat bőkezűen meghintjük porcukorral.
Jó étvágyat, vagy ahogyan a csehek mondják- dobrou hut!
Facebookon is megtalálhatóak a receptjeim
vicuska13.blogspot.hu
3 megjegyzés:
A tésztája hűtőben tárolható pár napig... Fagyasztani nem próbáltam még!
Na végre valami, amit közelről is láthatok! Így már indulhat a nyálcsorgatás!:DD
:D Rájöttem arra, hogy erősen vizuális típus vagy!
Megjegyzés küldése