FASÍRT:
1 kg darált hús
száraz kenyér
fokhagyma
1 nagyobb hagyma
darált paprika sóban
2 tojás
petrezselyemzöld
só, bors
FELTÉTEK A FASÍRTRA:
ketchup
2 fej hagyma
majonéz
3 paradicsom
2 paprika
kemény sajt 150 g
Összeállítottam a fasírt masszát a megszokott módon, alaposan kidolgoztam. Egy tepsibe terítettem sütőpapírt és megolajoztam, erre fektettem a megszokottól valamivel nagyobb húsgombócokat enyhén meglapítva.
Felkarikáztam a hagymát, a paradicsomot és a paprikát. Lekentem egy kis ketchuppal a felületét, ráhelyeztem egy vékony karika hagymát. Rásimítottam egy kis majonézt, befedtem egy karika paradicsommal, majonézzel takartam, köré akartam helyezni a paprikából vágott karikát, de csak kalapként sikerült odabiggyeszteni, mert kisebb volt az átmérője a paradicsomnál.
Koronaként rákerült a sajtszelet. Nem volt itthon trappista sajtom, de akadt a hűtőben kecskesajt. Enyhén lenyomtam mindegyik tornyot a tenyeremmel, hogy stabilabban álljanak.
180-190 C fokra előmelegített sütőbe toltam és 40-45 perc alatt készre sütöttem.
Nagyon finom melegen és hidegen tálalva egyaránt, nem száraz a lédús zöldségektől, mennyei ízhatású.
Salátával, körettel, sima szelet kenyérrel is fogyasztható.
Diós padlizsán salátát készítettem mellé és vacsorára tálaltam.
Facebookon is követhetőek a receptjeim :)
vicuska13.blogspot.hu
10 megjegyzés:
De jó recept! Kipróbálós.:)
Szerintem sokszor kipróbálós lesz!
Mennyei hústoronynak is lehetne nevezni:) Van rajta mindenféle finomság, nálunk ez 10 pontos lesz és visszatérő vendég lesz, már most látom.
Hű, de ígéretes! Husi, zöldségek, ketchup, majonéz... biztosan nagyon finom! Nálunk is kipróbálós. :)
Nagyon finom lehet így ! Azzal a sok finomsággal mind csak még jobb és zamatosabb ízt ad a húsnak is. Ehhez valóban csak egy kis savanyúság vagy saláta és elég is!
Köszönöm, lányok :) Mindenképpen készítsétek el, ahogy Éva írta- zamatos ízű, és ahogy trollanyu nevezi- mennyei hústorony!
Csuda jól néznek ki ezek a csodatornyok! :)
Köszönöm, Szabina :)
Vicuska, ez nagyon jó, főleg a sajtkoronával! Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem, legközelebb így készül, krumplikarikára ültetve:-)
Köszi Gerdi :) Várom az alkalmat, hogy a két recept fúzióját elkészíthessem, szuper lesz!
Megjegyzés küldése