Legjobb receptjeim - avagy "az étkezés összetartja a családot". Ezen az oldalon néhány receptet szeretnék megosztani elsősorban a családdal, de ha valaki mást is érdekel, próbálja ki a recepteket és írja meg véleményét! Jó főzőcskézést!
Keress egy receptre, vagy összetevőre
NAGYON FINOM CSODATORONY FASÍRTBÓL SÜTŐBEN
FASÍRT:
1 kg darált hús
száraz kenyér
fokhagyma
1 nagyobb hagyma
darált paprika sóban
2 tojás
petrezselyemzöld
só, bors
FELTÉTEK A FASÍRTRA:
ketchup
2 fej hagyma
majonéz
3 paradicsom
2 paprika
kemény sajt 150 g
Összeállítottam a fasírt masszát a megszokott módon, alaposan kidolgoztam. Egy tepsibe terítettem sütőpapírt és megolajoztam, erre fektettem a megszokottól valamivel nagyobb húsgombócokat enyhén meglapítva.
Felkarikáztam a hagymát, a paradicsomot és a paprikát. Lekentem egy kis ketchuppal a felületét, ráhelyeztem egy vékony karika hagymát. Rásimítottam egy kis majonézt, befedtem egy karika paradicsommal, majonézzel takartam, köré akartam helyezni a paprikából vágott karikát, de csak kalapként sikerült odabiggyeszteni, mert kisebb volt az átmérője a paradicsomnál.
Koronaként rákerült a sajtszelet. Nem volt itthon trappista sajtom, de akadt a hűtőben kecskesajt. Enyhén lenyomtam mindegyik tornyot a tenyeremmel, hogy stabilabban álljanak.
180-190 C fokra előmelegített sütőbe toltam és 40-45 perc alatt készre sütöttem.
Nagyon finom melegen és hidegen tálalva egyaránt, nem száraz a lédús zöldségektől, mennyei ízhatású.
Salátával, körettel, sima szelet kenyérrel is fogyasztható.
Diós padlizsán salátát készítettem mellé és vacsorára tálaltam.
Facebookon is követhetőek a receptjeim :)
vicuska13.blogspot.hu
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Legnépszerűbb receptjeim:
-
6-8 szelet sertéscomb (természetesen csirkemellből is készíthető) 4-5 szem közepes krumpli 5-6 ek. liszt 3 tojás 4-5 cikk fokhagyma...
-
Ha valami nagyon finomra vágynak, feltétlenül készítsék el! Jó, ha egy éjszakát áll a hűtőben! Házi, üstben kavart szilvalekvárral még ...
-
Leírom és megmutatom a hagyományos pelmenyi készítésének menetét, ami kézzel van formázva. Ez a legjobb recept szerintem! Előzőekben b...
-
Ez füstölt kolbásszal és szalonnával készült, Renáta készítette el majd fotózta hiányos esti fényben, de így is látható, mennyire jól sik...
-
A hagyományos foszlós francia péksütemény receptemben Tiffanylda írta, hogy „hallottam olyat, hogy kelt tésztát le lehet fagyasztani...
-
Ez is az az „este összeállítom, ha jön a vendég, gyorsan kisütöm” kategória. Nyersen lefagyaszthatóak a rudak, de ki lehet a fele mennyiség...
-
Egyszerűen fenomenális ez a könnyed, nagyon finom, nem túl édes tortaköltemény!!! Leánykám remekműve! :) Minket elkápráztatott vele! Rece...
-
Maradék tört krumplit hasznosítottam: élesztős-krumplis tésztából készítettem vacsorára egy finom, sonkával töltött pirogot. Beszélgetős v...
-
Ez egy tökéletes, pihe-puha, nagyon finom, vanília pudinggal töltött kalács recept! A kész kalácsokat, hosszában kettévágva, betöltjük v...
-
Szlovák eredetű krémes sütemény PISKÓTA: 6 tojás sárgája 15 ek. hideg víz 450 g cukor 300 g liszt ¾ zacskó sütőpor 150 g darált...
10 megjegyzés:
De jó recept! Kipróbálós.:)
Szerintem sokszor kipróbálós lesz!
Mennyei hústoronynak is lehetne nevezni:) Van rajta mindenféle finomság, nálunk ez 10 pontos lesz és visszatérő vendég lesz, már most látom.
Hű, de ígéretes! Husi, zöldségek, ketchup, majonéz... biztosan nagyon finom! Nálunk is kipróbálós. :)
Nagyon finom lehet így ! Azzal a sok finomsággal mind csak még jobb és zamatosabb ízt ad a húsnak is. Ehhez valóban csak egy kis savanyúság vagy saláta és elég is!
Köszönöm, lányok :) Mindenképpen készítsétek el, ahogy Éva írta- zamatos ízű, és ahogy trollanyu nevezi- mennyei hústorony!
Csuda jól néznek ki ezek a csodatornyok! :)
Köszönöm, Szabina :)
Vicuska, ez nagyon jó, főleg a sajtkoronával! Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem, legközelebb így készül, krumplikarikára ültetve:-)
Köszi Gerdi :) Várom az alkalmat, hogy a két recept fúzióját elkészíthessem, szuper lesz!
Megjegyzés küldése