Legjobb receptjeim - avagy "az étkezés összetartja a családot". Ezen az oldalon néhány receptet szeretnék megosztani elsősorban a családdal, de ha valaki mást is érdekel, próbálja ki a recepteket és írja meg véleményét! Jó főzőcskézést!
Keress egy receptre, vagy összetevőre
LEFAGYASZTHATÓ SÓS ROPOGÓS SAJTOS CSIGA
Ez is az az „este összeállítom, ha jön a vendég, gyorsan kisütöm” kategória. Nyersen lefagyaszthatóak a rudak, de ki lehet a fele mennyiséget sütni és csak a másik felét elraktározni a mélyhűtőben. Amikor sor kerül rá, elővéve feldaraboljuk, nem kell teljesen kiengednie, így könnyebb szeletelni és már süthetjük is.
Tehát este összeállítottam a rugalmas tésztát:
50 dk liszt
25 dk margarin
1 teáskanál sütőpor
1 evőkanál só
1 egész tojás
200 g tejföl
Hosszúkás rudat formáltam belőle, amit kettéosztva elvágtam, majd újra feleztem mindkét darabot- így 4 egyenlő részt kaptam. Mindegyiket egyesével kinyújtottam és rákentem a sajtos krémet:
200 g vaj
200 g reszelt sajt
1 teáskanál só
vagy ½ teáskanál só és 1 teáskanál piros Arany
én a saját elrakású darált piros paprikát sóban
használtam- 1 bő evőkanálnyit
Amennyire lehetett, szorosan feltekertem és fóliába (folpack) csomagolva, mint egy szaloncukrot, a hűtőbe küldtem másnapig.
Következő napon elővettem egy rudat, 2 mm-esre szeleteltem éles szélesebb késsel és sütőpapírral bélelt sütőlemezre sorakoztatva a csigákat 200 C fokon 10 perc alatt kisütöttem.
Amíg sült, azalatt felszeleteltem a következő rudat.
A 4 rúdból négy gáztepsinyi sós ropogós sajtos csigát kapunk. Frissen, de pár napig dobozban tárolva is nagyon finom sós rágcsa.
Recept Limarától, innen
vicuska13.blogspot.hu
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Legnépszerűbb receptjeim:
-
6-8 szelet sertéscomb (természetesen csirkemellből is készíthető) 4-5 szem közepes krumpli 5-6 ek. liszt 3 tojás 4-5 cikk fokhagyma...
-
Mekis, forró almás pite!, ha nincs kedved begyújtani a sütőt :) 4 alma 2 csomag leveles tészta cukor ízlés szerint fahéj 1 van. cukor...
-
Ez füstölt kolbásszal és szalonnával készült, Renáta készítette el majd fotózta hiányos esti fényben, de így is látható, mennyire jól sik...
-
Leírom és megmutatom a hagyományos pelmenyi készítésének menetét, ami kézzel van formázva. Ez a legjobb recept szerintem! Előzőekben b...
-
A természet ajándéka számunkra az erdei gomba. Népszerűek, hiszen sokoldalúan lehet elkészíteni konyhánkban- nyersen (champignon), sütv...
-
Ha valami nagyon finomra vágynak, feltétlenül készítsék el! Jó, ha egy éjszakát áll a hűtőben! Házi, üstben kavart szilvalekvárral még ...
-
Vásárlásnál vegyük figyelembe, hogy az a legfinomabb cékla, amelyik kisebb, gömbölyű, bordó a színe és vékony a héja. Megfőzhetjük vízbe...
-
Nagyon finom mindent bele, ecetes savanyúságot készítettem télére!!!! A lányom kapta a receptet, miután megkóstolta ismerőseinél az ece...
-
Egyik nagy kedvencem ez a savanyúság! 5 kg piros paprika, a húsosabb fajtából finomabb (kápia, kaliforniai vagy paradicsompaprika)...
-
Isteni finom ez a kuglóf, kezdők is bátran belevághatnak, mert garantáltan sikerük lesz vele. Könnyen kezelhető, puha (a héja is), fo...
22 megjegyzés:
Vicuska!
Ez a legkedvesebb sajtos ropogtatni valóm! Imádom! Nagyon guszta!!
Köszönöm, Krisztina, lám, pedig milyen egyszerű a maga nemében és mégis milyen imádnivalóan finom :)
Nagyon jól néz ki és ez a fagyasztás most nagyon megfogott. Még sosem próbáltam így nyersen lefagyasztani, de most meg fogom próbálni.
Nagyon lemaradtam a finomságaidról, jó néhány újságot látok! De ez a sajtos csiga a legcsábítóbb:-)
Nézz be hozzám, légy szíves, szeretnélek egy díjjal megajándékozni!
Milyen jó lesz majd trollanyu, amikor egy-két hét múlva akár csak előkapod és voálá, ott a friss sajtos csiga a semmiből :)
Köszönöm, Gerdi kedves és figyelmes vagy, megyek hozzád :)
Nézz be hozzám, vár egy meglepetés :)
http://katalin-konyha.blogspot.com/2012/01/magyarok-asztala-dij-uj-dij-tolem.html
Krisztitől már én is megsütöttem és jól vizsgázott! Nagyon praktikus kis csiga! :))
Nagyon guszta!! Milyen jó ötleteid vannak, eszembe nem jutott volna lefagyasztani. Köszönet érte, kifogom próbálni.:)
Katalin, köszönöm meghívásodat, viszek egy kis kóstolót is :)
Barbi, találó kifejezés :)
Gizike, szívesen, a lefagyasztásról mástól hallottam, ami annyiból praktikus, ahogy Barbi jellemezte, hogy összeállítod, eltakarítod a "romokat", lepihensz, aztán napok múlva friss sütit varázsoltál a vendégeid vagy éppen a családod elé, utazás előtt.
Szuper, viszem is! Tetszik, hogy lefagyasztható, jó szolgálatot tesz, ha hirtelen kell valami ropogtatnivaló! :)
Ez nagyon praktikusnak hangzik! el is mentem a receptet! köszi :)
Vicuska, nézz be hozzám légyszíves, meglepnélek valamivel!
Praktikus és jó szolgálatot tesz valóban :)
Köszönöm, Hankka, benézek hajlékodba :)
Nagyon jó ötlet! Nekem sem jutott eszembe,hogy lefagyasszam.
Biztos kipróbálom!
úgy látom, a fagyaszthatóság ténye viszi a prímet ennél a receptnél, no de nagyon finom is, ne feledjük :) Tegnap egy festőművésznő kiállítás megnyitóján ezzel a süteménnyel találtam szemközt magam, csak azért kóstoltam meg, mert zöldes színű volt a tölteléke- pesztós. A másik verzió pedig valami fokhagymás. Mindkettő szintén finom- tehát tessék beizzítani a képzeletet és új töltelékeket kreálni a sós ropogóshoz. A sajt mindenképpen kell szerintem, mert ahogy a hőtől megolvad, összefogja, összeragassza a csiga-tekercset.
Nagyon guszták lettek! Készítettem már egyszer-kétszer ilyet, de nekem valahogy mindig sósabb lesz, mint az ízlésem - bár sörözéshez pont így jó. :DDD
Legalább a sör is fogy :D Én meg éppen azt konstatáltam, hogy picit bátrabban is paprikázhattam volna. Jól jön ez a csiga majd nyáron, igazad van! Majd akkor!:)
Köszi a guszta ajánlást. és én már izzítom is a képzeletem, új töltelék kreáláshoz.Még két hetem van a vendégváráshoz.
Nagyon finomak lehetnek ezek a sajtos pogácsák, én eddig csak leveles (boltban vásárolt) tésztából készítettem. Ki kellene próbálnom!
Vendégváráshoz ideális lesz, addig (a két hét alatt) begyúrhatsz néhány variációt :)
Wanna- az az extra-gyors verzió :)
Itt jártam, és jó nagyokat nyeltem :D ezt a sütit én is szoktam csinálni, de még sose fagyasztottam! Jó ötlet! További jó sütés-főzést kívánok! :)
Köszönöm szépen!!! :)
Megjegyzés küldése