Üdvözöllek a blogomon!



Keresés ebben a blogban

Közreműködők

2012. március 4., vasárnap

GYÖNYÖRŰ RÓZSÁK PALACSINTÁBÓL





Palacsintát sütöttem tegnap és úgy terveztem, hogy édes és sós tölteléket is készítek hozzá. Céklát főztem (kuktában 30 perc alatt) és gondoltam, félreteszek 3 főtt gumót és megtöltök vele egy-két palacsintát.
Ágikánál találtam erre a napsütötte gyömbéres sárgarépa/zeller salátára . Mindenképpen szerettem volna elkészíteni és megkóstolni. Így jött létre ez a fúzió! Ezzel a két töltelékkel készültek a Tavasz színeit és hangulatát árasztó rózsáim. Egyszerű, de ugyanakkor dekoratív díszítése lehet egy salátának, hidegtálnak, de önmagában is nagyon finom és egészséges harapnivaló.

A sárgarépás töltelék hozzávalói Ágitól:

300 gr sárgarépa
300 gr zeller
3 cm gyömbér
tengeri só
frissen őrölt bors
olívaolaj
frissen facsart citromlé

A zöldségeket és a gyömbért hámozás után apró lyukú reszelőn lereszeltem, meglocsoltam a frissen facsart citromlével és az olívaolajjal. Sóztam, borsoztam.



Céklás töltelék:

3 cékla
3 cikk fokhagyma

pici bors
majonéz helyett- 2 evőkanál tejföl + 1 kk mustár, pici olaj, 1 mk porcukor, kevés facsart citromlé

A céklát és a fokhagymát lereszeltem, a céklából kézzel kinyomkodtam a levét (amit jóízűen megittam) és befűszereztem.

Két palacsintát megkentem külön-külön a töltelékekkel, feltekertem és kb. 2-3 cm-es részekre vágtam szélesebb éles késsel.


 A széleket levágtam és előkóstolást végezve elégedetten konstatáltam a ízek harmóniáját. Petrezselyemmel lehet díszíteni, a zöld szín jól harmonizál a rózsáinkkal.



Ha nagyobb rózsákat szeretnénk, akkor két palacsinta közé kenjük a tölteléket és a tetejére is- úgy tekerjük fel tekerccsé. Ha az alját összecsípjük, szétnyílnak a rózsaszirmok.
Bármi mással is lehet tölteni és dekorálni- pástétom, főtt tojásból krém, sajtok, rák, hal, spenót. Mindent pürésíteni kell és megfelelően fűszerezni, kenhetővé tenni.



Facebookon is megtalálhatóak a receptjeim

vicuska13.blogspot.hu

19 megjegyzés:

Flóra írta...

Nagyon szépek lettek! Ötletes!

Vicuska írta...

Köszönöm, Flóra, élőben jobban mutatnak :)

Tündi írta...

Tetszetős ;)

Éva írta...

Vicuska hogy miket találsz ki fantasztikus. Annyira jól mutatnak! Az ízét jó lenne megkóstolnom!:)

Vicuska írta...

Örülök, hogy nektek is tetszik :)
Évuska, nekem ízlett mindkettő még palacsintán kívül is, egy könnyű vitamindús vacsorának is megteszi, mert finom és nem terheli a gyomrot. Ami nem került rá a palacsintára, azt simán bekóstolgattam magam, míg nem látta senki :D

Gizi írta...

Nagyon ötletes, nagyon guszta, és biztosan nagyon finom. Csodálatosan színes ebédet varázsoltál ezekből az egyszerű hozzávalókból. Nagyon tetszik!!!:)

mellissina2 írta...

Nagyon szép,amikor a listámban láttam azt gondoltam igazi!!Csoda ügyes vagy.

marisz57 írta...

Rendkívül mutatósak! A rózsa egyébként is a gyengém, úgyhogy nálam is sorra kerül majd!

mági írta...

Ámulok és bámulok...csodálatosak!!
Megtisztelő számomra, hogy a sárgarépasalátát elkészítetted.
Köszönöm.

M@rti írta...

Azt hittem először, hogy torta, de palacsintából is nagyon jól mutat! :-)

Csíki mama írta...

Kedves Vicus!
Ide én bemenekültem, megcsodáltam ezt a törékeny művészi munkát és abban a reményben, hogy segítséget kapok hát kérek.
Cimbi blogjában olvastam a követett blog címek törléséről. Ez nekem nem megy pedig takarítanom kellene. Ha szájba rágósan megírnád nagyon megköszönném.

Gerdi írta...

Micsoda színek!
Én szívesen megenném a töltelékeket palacsinta nélkül is, főleg a sárgarépásat.

trollanyu írta...

Fantasztikus tavaszi csokrot varázsoltál az étkezőasztalra:) Micsoda látvány!! És isteni finom lehet,vitaminbomba, ez kell most mindenkinek:)

Katalin írta...

Vicuska, ez gyönyörű! Nagyon kreatív vagy :)

Roza írta...

Ez aztán figyelemre méltó ötlet, Vicuska!:)

Vicuska írta...

Köszönöm, Gizike, szerettem volna tényleg tavaszi hangulatot a konyhámba :)
A férjem sült csirkéhez ette a palacsinta rózsákat és azt mondta, hogy nem hitte volna, hogy még köretként is ilyen jól funkcionál!
Köszönöm, melissina2, akkor hatásosra sikeredett :)
marisz57- a rózsát (bármilyen virágot) nagyon szeretem, van a blogomon már tulipánt is, Húsvétkor mutattam meg, hogyan szoktam készíteni.
Ágika, Neked duplán köszönöm :)
M@rti, tortára pedig egyszerűen el tudod készíteni a rózsacsokrot szeletelt almából. Az is fent van a blogomon.
Csíki mama, köszönöm a kedves szavakat, természetesen segítek, megírom levélben a menetét.
Trollanyu, annyira hiányzik már a szervezetnek az efféle vitaminbomba, ebben a formában lehet az is megkóstolná, akinél nem a kedvencek között szerepel a cékla vagy sárgarépa.
Katalin, nagyon köszönöm :)
Roza, köszönöm az elismerést :) Örülök annak, ha tetszik az ötlet!

Márti írta...

Gratulálok, fantasztikus a látvány!

Kiskertem írta...

Gyönyörűek a rózsák és nagyon szép a tálalás is.! :)

Vicuska írta...

Köszönöm, Márti és Kiskertem :)