Üdvözöllek a blogomon!



Keresés ebben a blogban

Közreműködők

2012. május 20., vasárnap

ALMATORTA (SÜTÉS NÉLKÜL)


Nagyon finom, könnyed, nem túl édes ízű, gyors és egyszerű tortát készítettünk almából és babapiskótából. A lányom munkahelyére hozta ezt a nagyszerű tortát az egyik férfikolléga (H.Zsolt) a születésnapjára, amivel megkínálta a kollektívát. Amikor úgy döntöttünk, itthon is elkészítjük, kíváncsian vártam a végeredményre, milyen is lesz… Nagyon ízlett, azóta már többször „sütöttük”! :) Az interneten több helyen is láttam a receptet, nagyon népszerűnek tűnik!

Hozzávalók:
1 kg savanykás alma (+ 1-2 darab ráadásnak)
2 dl víz
150 g cukor (lehet kevesebb vagy több, ízlés szerint)
1 citrom leve
opcionálisan fahéj, nélküle is finom

1 csomag babapiskóta

2 pudingpor- vaníliás vagy tejszínes ízű, akár mindkettőből 1-1 db
2,5-3 dl víz

tejszínhab a tálaláshoz


Az almát meghámozzuk, lereszeljük a reszelő nagyobb méretű lyukán. A pudingport csomómentesre keverjük a vízben. Egy széles, magas lábasban az almát megpároljuk a vízben a cukorral, ízesítjük a citromlével és a fahéjjal.


A pudingot ráöntjük, és sűrűsödésig főzve keverjük. Kirakjuk babapiskótával a kiválasztott formát, szögletes vagy kerek, több kicsi vagy egy nagyobb tortaformába.  Rákanalazzuk a fele almás-pudingot, újabb sor babapiskóta, a kerek széleknél kettétörjük, úgy illesztgetjük egymás mellé. Rásimítjuk a másik fele krémet. Mikor kihűl, akkor hűtőbe tesszük pár órára. Tejszínhabbal lesz tökéletes, de akár csak díszíthetjük is vele, csokit reszelve rá, ha úgy tetszik.

Facebookon is megtalálhatóak a receptjeim

vicuska13.blogspot.hu

22 megjegyzés:

hankka írta...

De jó, hogy megjöttél, már kezdtelek hiányolni! :) Az almatorta nagyon jól néz ki, nálunk is szokott készülni, finom! :)

Éva írta...

Nagyon jól hangzik és biztos nagyon finom! Ami a jó benne még külön hogy nem kell sütni.

Vicuska írta...

Köszönöm, Hankka, még egy ideig "hiányozni" fogok a blogról, fontos események zajlanak családunkban! Ezek szerint Te is ismered ezt az almásat. Ugye, milyen üde és finom?
Évuska, jön a nyár, a hőség, jól fog jönni ez a recept! :)

mági írta...

Jó, hogy itt vagy!:)

Vicuska írta...

Köszönöm :) Jövő héten lesz a nagy nap :) Majd írok privátban.

Gizi írta...

Nagyon guszta tortát "sütöttél"!!! Szuper recept, valamikor nagyon régen én is készítettem már, aztán teljesen elfeledkeztem róla. Köszi, hogy megmutattad, kánikulába pont ilyen finomságra vágyunk majd.:)

Kati írta...

Lánytesóm is szokta készíteni, és nagyon finom, azt hiszem én is kipróbálom:)

Barbi írta...

Végre új bejegyzés! :D
Képzeld a húgomtól én is egy finom almás sütit kaptam a szülinapomra, majd felteszem! A tiéd is nagyon tetszik, és külön plusz pont, hogy nem kell sütni! :))

Vicuska írta...

Gizi, Kata, Barbi, köszönöm, hogy benéztetek! Örülök, hogy sokunknak ismerős, elfelejtett recept került elő, a fotón lévőt még Húsvétkor készítettük. Joggal viselhetné a neve mellé a "nyári" jelzőt :)

wanna írta...

Príma ötlet, tetszik!
Szerintem sok gyümölccsel "működhet", és a pudingot én mindig magam "gyártom" :)

Gerdi írta...

De jó kis recepttel jöttél a 2 hetes szünet után! Én is készítettem már hasonlót, keksszel. Nagyon fincsi!

Vicuska írta...

Wanna, a saját puding hozzávalóit elég csak hozzáadni a dinsztelt, párolt almához.
Nem most készült eme remek eledel, de mostanában időhiányom van, kevés a napi 24 óra :D Egyetértek- nagyon fincsi!

HajniZoli írta...

Hiányoztál Vicuska! Az ilyen tipusú sütemények kellenek nyárára!

Vicuska írta...

Nagyon köszönöm, Hajni és Zoli :)
Amikor itt a nagy kánikula és a sütő bekapcsolása csak ront a komfortérzetünkön, ezzel a sütivel és az ilyen típusúakkal nagyon jól lehet csillapítani édesség utáni vágyunkat...

Tiffanylda írta...

Voltam itt párszor, de nem láttam újat, így elmaradtam kicsit, de máris próbálkozom az új recepteddel - illetve Zsoltéval:)! Hétvégén bedobom, mert gyorsnak tűnik és biztos fincsi!:)Addig is megsütöm a babapiskótát...

Vicuska írta...

Köszönöm, hogy itt jártál :) Jó a meglátásod- gyorsan készül (kész babapiskótával)és nagyon finom! Sokat készíts, mert lesz rá igény, kisebb, nagyobb méretű, lapos tálkákban, formákban- négyszögletes-, kocka-, kör-, szív-, szóval bármilyen lehet.

Tiffanylda írta...

Tíznél többen leszünk... Tepsibe tenném, a nagyobba, dupla adagot. Az úgy jó? Bár 4 puding elég soknak tűnik!:)

Vicuska írta...

Ildikóm, garantálom, hogy el fog fogyni :) Nem sok az a puding, pont az fogja össze az almát, hogy ne jusson eszébe elcsúszkálni szeleteléskor! De készítheted másfélszeres adagban is, akkor elég a 3 puding :) Az az almás-pudingos krém amúgy is a legfinomabb benne. Szerintem piskótára kenve is méltón helyt állna! Ha többen lesztek rá, akkor inkább 2 formába ajánlanám rakni, az asztal két végében elhelyezve, hogy hozzáférhetőbb legyen és belegondoltam abba, hányfelé kell osztanod és lesz repeta bizonyosan- megfelelőnek tartom a dupla adagot :)

mellissina2 írta...

Vicuska!
Milyen régen készítettem,akkor még az internetről sem hallottam,de most hogy feltetted,ismét elkészítem ebben a nagy melegben!!Régen jártam erre,de azért jövök,nem felejtek senkit!

Vicuska írta...

Gyere is, bár én sem sűrűn osztok meg recepteket mostanában. Jó kis hűsítő desszert, ilyen nyári melegben ideális!

pistahun írta...

Nagyon egyszerű, finom süti, Kérdésem, tejjel elkeverve a pudingpor,úgy is működne?

Vicuska írta...

Köszönöm pistahun, az a helyzet, hogy nem próbáltam tejjel készíteni. Elvileg működnie kell :)
A vízben főzött puding áttetsző marad, és az alma savassága sem kapja össze, mint esetleg a tejet. De mindettől függetlenül lehet, hogy jó lenne.