Ez a saláta egyszerű és gyorsan elkészül! Több évtizedre
nyúlik vissza a recept készítése, nagyon népszerű a vendégeim körében és olyan finom!
5-6 főtt tojás (4-be vágtam, majd feleztem, lehet karikára is)
3 csészényi főtt rizs
½ l majonéz
6-10 ecetes savanyú uborka, nagyságtól függően, de jó a több
is benne
2-3 kis tonhal konzerv (Rio Mare) + a leve is
opcionálisan: hagyma- lila hagyma vagy zöldhagyma, de vöröshagyma is jó- kockára vágva
opcionálisan: hagyma- lila hagyma vagy zöldhagyma, de vöröshagyma is jó- kockára vágva
A rizst megfőztem és átöblítettem hideg vízzel (ne tapadjanak össze a
rizsszemek), lecsepegtettem. Nagyobb darabokra vágjuk a hozzávalókat és
összekeverjük. Aki szereti a hagymát, tegyen bele. Én hol vele, hol nélküle készítem, mert így is úgy is jó!
Hűtőben érleljük kevés ideig.
Bon appétit!:)
Most egy kerámia halformát kibéleltem folpackkal és belesimítottam a
salátát. Tálra borítva stílusosan díszítettem.
A tonhal fogyasztása konzerv formában is nagyon egészséges
(olcsóbb is a friss halnál)! Gazdag vitaminokban, foszforban, a nátrium és
kálium tartalma optimális. Az omega3 zsírok védik szervezetünk érrendszerét,
elősegítik szívünk munkáját és hasznosnak bizonyulnak agyműködésünk
számára.
Saját levében készített konzervet szoktam venni.
Nem volt itthon majonézem és nélküle fogtam bele a tonhalas saláta előkészítésébe. Szerintem nagyon finom majonéz nélkül is!!!!
Facebookon is megtalálhatóak a receptjeim
Nem volt itthon majonézem és nélküle fogtam bele a tonhalas saláta előkészítésébe. Szerintem nagyon finom majonéz nélkül is!!!!
Facebookon is megtalálhatóak a receptjeim
6 megjegyzés:
Nagyon mókás a kinézete! :)
Nagyon-nagyon finom lehet, tetszik a recept! :) És milyen csodásan tálaltad! :)
Gusztusos és nagyon finom lehet!:)
Tetszik!!
Nagyon mutatós lett és ügyesen feldíszítetted :-) Nagyon kreatív vagy! Csuda finomnak tűnik, de ez a vidám halacska meghozza az étvágyat annak is, aki esetleg nem szeretné a tonhalat :-)
Köszönöm, lányok! :)
Megjegyzés küldése