Vendégposzt következik. Meglátogatott E. Kati barátnőm Nürnbergből.
Tőle kaptam ezt a szuper kuglóf receptet, ami nagyon népszerű az ismeretségi
körében. Szép, finom, és egyszerű.
Hamar kiszárad, frissen fogyasszuk, vagy nagyon alaposan
csomagoljuk el.
Köszi Kati a finom receptet és a fotókat a kész kuglófokról! 💜
Hozzávalók nagy kuglófformához (kisebb méretűhöz felezzük):
1 csomag sütőpor
4 evőkanál kakaó
400 g liszt
8 tojás
500 g kristálycukor
2 dl tej
2 dl olaj
kis méretű formához:
kis méretű formához:
1/2 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaó, szitálva
200 g liszt
4 tojás
250 g kristálycukor
1 dl tej
1 dl olaj
A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojás fehérjét kemény
habbá verjük. A cukrot és a tojás sárgákat habosra kikeverjük, hozzáadjuk a
folyadékokat- a tejet és olajat. A lisztet és a habot hozzáadagoljuk 2x-re.
Zsírozott, lisztezett kuglófformába öntjük a felét, a másik felébe kakaót
szitálunk, összeforgatjuk, ráöntjük a fehér masszára. Előmelegített sütőben 80 percig sütjük 150C (!) fokon. Fogpiszkálóval
ellenőrizzük, átsült-e.
Katikám írta:
"Vicuskám, örülök hogy a kuglófom felkeltette az érdeklődésedet és a blogodban is helyet kapott! Köszönöm szépen. Annyit fűznék hozzá, hogy ez a kuglóf egy nagyon vékonyfalú jénai formában sült és fele mennyiségű hozzávalókból (4 tojás, stb.. ) Bízom benne, hogy sokan megsütik majd... Én mindig sikert aratok vele!"
Mivel mestere vagy a finom süteményeknek, biztos vagyok a sikerében 😘 ! Köszönöm!! Azért írtam a dupla adagot, mert nekem nagy formám van. A receptben említem is, hogy kis formához felezni kell a mennyiséget.
Katikám írta:
"Vicuskám, örülök hogy a kuglófom felkeltette az érdeklődésedet és a blogodban is helyet kapott! Köszönöm szépen. Annyit fűznék hozzá, hogy ez a kuglóf egy nagyon vékonyfalú jénai formában sült és fele mennyiségű hozzávalókból (4 tojás, stb.. ) Bízom benne, hogy sokan megsütik majd... Én mindig sikert aratok vele!"
Mivel mestere vagy a finom süteményeknek, biztos vagyok a sikerében 😘 ! Köszönöm!! Azért írtam a dupla adagot, mert nekem nagy formám van. A receptben említem is, hogy kis formához felezni kell a mennyiséget.
Nagy méretű, a dupla adagból:
Kis méretű, fél adagból (4 tojásból):
Joghurtos kuglóf
Hozzávalók:
35 dkg finomliszt,
1 csomag sütőpor,
15 dkg margarin,
20 dkg kristálycukor,
1 citrom reszelt héja,
3 tojás,
2 és fél dl joghurt,
ízlés szerint mazsola, vagy, darabolt dió, apróra vágott csokoládé, mandula, egyéb…
35 dkg finomliszt,
1 csomag sütőpor,
15 dkg margarin,
20 dkg kristálycukor,
1 citrom reszelt héja,
3 tojás,
2 és fél dl joghurt,
ízlés szerint mazsola, vagy, darabolt dió, apróra vágott csokoládé, mandula, egyéb…
Elkészítése: a
margarint a cukorral kikeverem, csipetnyi sót is teszek bele, majd a
citromhéjat, a tojásokat. a lisztbe belekeverem a sütőport, és felváltva
lisztet - és joghurtot keverek a masszához, míg az összes hozzávaló belekerül.
Egy kuglófformát kivajazok,
zsemlemorzsázok, és ebben 1 órát kell sütni kb. 160 - 170 fokon.
Nagyon finom és
sokáig puha és omlós marad a joghurttól! Érdemes kipróbálni!
Recept: Amarillisz
Facebookon is követhetőek a receptjeim :)
8 megjegyzés:
Könyvjelző a recepthez! Ez nekem is nagyon tetszik, egyszer sort kerítek rá! :)
Az eredeti receptben csokoládédarát is tettek bele, de az már Kati szerint és nekem is ez a véleményem, felesleges. Felverted, kikeverted ééés már sül is!
Nagyon szép és igen finom lehet!
Nagyon szép lett és finom :)
Nagyon szép kuglóf! De gondolom ez sehol sem szárad meg, mert amilyen finomnak néz ki, biztos hamar elfogy :-)
Az igaz!!! :)
Meggyőző a fotó, szívesen kiprobalom én is.
Örülök, hogy meggyőzött, biztos siker lesz, meglátod.
Megjegyzés küldése