Keress egy receptre, vagy összetevőre

ZELLERKRÉMLEVES


A zellerkrémleves egyszerű és finom étel. Már a görögök is előszeretettel fogyasztották a középkorban, hiszen jóhatással van egészségünkre- csökkenti a vérnyomást, koleszterint, vércukorszintet és testsúlyt, baktériumölő, jó hatású reumára és köszvényre, teljes B komplex vitamin tartalma van stb.  

Sokan félnek használni a zellert, mert elég intenzív az íze. Éppen ezért kevés kiegészítő fűszert használjunk hozzá. 
A magvakkal való kombinálást azonban jól tűri, legyen az dió, vagy tökmag :)

Ha nincs dió, kimaradhat. 

Köszönöm a jó receptet R.-nek!



Hozzávalók:

1 db nagyobb fej zeller
1-2 db krumpli
2 db hagyma (vagy 1 nagyobb)
Vaj
Só, bors
Szerecsendió vagy rozmaring
2 ek. darált dió
Tejszín 1 dl

A hagymát kockára vágva karamellizáljuk a vajban. 



Hozzáadjuk a megpucolt és felkockázott zellert és a krumplit. 


Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízlés szerint befűszerezzük és hagyjuk puhulni.


Mikor a zöldségek megpuhultak, összeturmixoljuk a tejszínnel és a darált dióval. Ha kell, pótoljuk még vízzel, felfőzzük.


Tálalhatjuk pirított zsemlekockával (fokhagymás), vagy készíthetünk mellé mini sajtos csigákat leveles tésztából és krémsajtból. Nagyon finom lesz, azt megígérhetem.
Jó étvágyat!

Facebookon is megtalálhatóak a receptjeim

vicuska13.blogspot.hu

4 megjegyzés:

Katalin írta...

Finom lehetett a levesed! Én szeretem a zeller ízét, ha van itthon, mindig teszek egy darabkát a levesekbe, és meg is szoktuk enni a többi zöldségfélékkel :-)
Örülök, hogy újra itt vagy, további jó nyarat!

Névtelen írta...

Ez az egyik kedvenc levesem! A dió meg biztosan feldobja. Köszi a megosztást!

Vicuska írta...

Köszönöm, Katalin, nektek is tartalmas, kirándulós nyarat :)
Én is szeretem, húslevesbe is mindig kerül. A zöldjét is szeretem paradicsomlevesbe, -szószba főzni.

Vicuska írta...

Kedves Névtelen, köszönöm a hozzászólást! :) A krémlevesek szerintem is isteni finomak, népszerűek az utóbbi években. Szívesen!

Legnépszerűbb receptjeim:

Közreműködők