A 2014-es év első receptjével Mindenkinek nagyon boldog
Újévet és egész évben jó főzőcskézést kívánok, csak kellemes meglepetéseket
hozzon az élet!!!
Ezt a finom, dekoratív salátát könnyű elkészíteni, de még ennél
is könnyebb összegyúrni ezeket a kis ennivaló hóembereket!
A salátát tálalhatjuk salátástálban vagy külön adagokban,
egy személyre szabva.
Hozzávalók:
2 közepes sárgarépa + 1 kisebb a díszítéshez (eredetileg 1
db)
3 cikk fokhagyma
4-5 csemegeuborka (eredeti receptben 1 nagy friss uborka)
8 szelet selyemsonka (eredetileg 50 g füstölt kolbász)
1 doboz kukorica konzerv fele (kb. 50 g )
1 főtt tojás
2 cikk fokhagyma
hóember szeme 2-2 szem fekete bors vagy olívabogyó
majonéz, ízlés szerint
só, fehér bors
Az alsó réteghez a sárgarépát lereszeljük, belekeverünk 2-3
fokhagyma cikket és kevés majonézt.
Az uborkát szalmára vágjuk. Lehet friss uborkát használni,
az ecetes csemegeuborkával karakteresebb lesz az íze szerintem.
Minden újabb sort lekenünk kevés majonézzel.
Főtt csirkemellet (bevetettem a kolbász helyett) apró
kockára vágtam, sóztam, meghintettem fehér borssal, kevés majonézzel összekevertem,
hogy ne legyen száraz.
A következő réteg 2-2 szelet selyemsonka lett, gyufányi
csíkokra szeletelve.
A sajtot nagylyukú reszelőn lereszeltem, rászórtam a
selyemsonkára.
A salátát kukoricaszemekkel zártam.
A hóemberhez kislyukú reszelőn megreszeltem a keménysajtot,
egy főtt tojást, 1 fokhagyma cikket. Leheletnyi fehér borssal megszórtam. Kis
majonézzel összekevertem, hogy formázható legyen. Hogy ne csússzon el a
kukoricaszemeken, egy kiskanál majonézt pöttyintettem alá. Vederként és az orra
gyanánt sárgarépát kapott. A december végi, de tavaszias hangulatú kertből meg
frissen szedett zöldhagymaszárat a kezébe.
PS: Legközelebb kukoricaföld helyett több majonéz-havat kapnak a hóemberek talaj gyanánt :D
A facebook oldalamon is követhető a blogom!