Legjobb receptjeim - avagy "az étkezés összetartja a családot". Ezen az oldalon néhány receptet szeretnék megosztani elsősorban a családdal, de ha valaki mást is érdekel, próbálja ki a recepteket és írja meg véleményét! Jó főzőcskézést!
Keress egy receptre, vagy összetevőre
HACSAPURI
Kaukázusi sajttal töltött kenyérlepény
liszt kb. 320-350 g (fele réteslisztet használtam)
1 db. tojás
1 pohár tej
1,5 tk. szárított élesztő
1/3 tk.só
Chanakh sajt- 300 g
Adyghe sajt- 300 g
(eme sajtok híján egy grúz ismerősöm javaslatára 500 g túrót + só egyvelegét használtam és 100 g reszelt füstölt sajttal tettem ízletesebbé) Szerintem a juhsajt is teljesen megfelelő!
200 g vaj
50 g vaj a lekenéshez
forma átmérője 30 cm (pizzasütőben sütöttem)
Az élesztőt feloldjuk egy csésze meleg tejben, hozzáadjuk a tojást és a sót és összekeverjük. Összeállítjuk a tésztát nyújtható állagúvá, nekem ráment kb. 320-350 g liszt. A tésztát elosszuk- 1/3 és 2/3 részre, a vajat szintén. A nagyobb tésztadarabot kinyújtjuk téglalap formájúra és rákenjük a nagyobb darab vajat.
Feltekerjük, és csiga alakban spirálozzuk. Zacskóba tesszük. Ugyanezeket a műveleteket végezzük el a kisebb darabokkal- ez lesz a hacsapuri teteje. Őt is zacskózzuk és a hűtőbe rakjuk 1-2 órára.
Lereszeljük a sajtokat, én lereszeltem a füstölt sajtot és összekevertem a sózott túróval.
A nagyobb tésztát óvatosan kicsivel nagyobbra nyújtjuk a formánál, zsírozott, lisztezett formába helyezzük, megszórjuk a sajtokkal, túróval és befedjük a kinyújtott kisebb lappal. A széleket kicsit összecsipkedjük.
Felvert tojással lekenjük. Előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük 200 C˚-on.
Ahogy kisült, azonnal lekenjük a tetejét az 50 g vajjal.
Nagyon ízletes hacsapuri, ajánlom kipróbálni!
A klasszikus imereti hacsapuri receptje itt található a blogomon.
Facebookon is megtalálhatóak a receptjeim
vicuska13.blogspot.hu
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Legnépszerűbb receptjeim:
-
Mekis, forró almás pite!, ha nincs kedved begyújtani a sütőt :) 4 alma 2 csomag leveles tészta cukor ízlés szerint fahéj 1 van. cukor...
-
6-8 szelet sertéscomb (természetesen csirkemellből is készíthető) 4-5 szem közepes krumpli 5-6 ek. liszt 3 tojás 4-5 cikk fokhagyma...
-
Ez füstölt kolbásszal és szalonnával készült, Renáta készítette el majd fotózta hiányos esti fényben, de így is látható, mennyire jól sik...
-
A természet ajándéka számunkra az erdei gomba. Népszerűek, hiszen sokoldalúan lehet elkészíteni konyhánkban- nyersen (champignon), sütv...
-
Leírom és megmutatom a hagyományos pelmenyi készítésének menetét, ami kézzel van formázva. Ez a legjobb recept szerintem! Előzőekben b...
-
Ha valami nagyon finomra vágynak, feltétlenül készítsék el! Jó, ha egy éjszakát áll a hűtőben! Házi, üstben kavart szilvalekvárral még ...
-
Vásárlásnál vegyük figyelembe, hogy az a legfinomabb cékla, amelyik kisebb, gömbölyű, bordó a színe és vékony a héja. Megfőzhetjük vízbe...
-
Nagyon finom mindent bele, ecetes savanyúságot készítettem télére!!!! A lányom kapta a receptet, miután megkóstolta ismerőseinél az ece...
-
Isteni finom ez a kuglóf, kezdők is bátran belevághatnak, mert garantáltan sikerük lesz vele. Könnyen kezelhető, puha (a héja is), fo...
-
Egyik nagy kedvencem ez a savanyúság! 5 kg piros paprika, a húsosabb fajtából finomabb (kápia, kaliforniai vagy paradicsompaprika)...
2 megjegyzés:
Nagyon finom a hacsapuri tésztája pizzalapnak! Kipróbáltuk!
Szerintem ez a foccaccio tesztaja is. Csak egymasra tesszuk, koze sajt.
Megjegyzés küldése