Az ötletet a neten találtam és kicsit módosítottam. Kellemes íze és dekoratív látványa miatt közkívánatra már többször sütöttem.
Nem érkeztem készen lefotózni, olyan gyorsan elfogyott! :D
500 g leveles tészta
2-3 darab közepes alma
1 kiwi
4 evőkanál cukor
(opcionálisan lehet vaníliás cukor, citromhéj- ízesítéshez)
fahéj
A kiengedett leveles tésztát 2x25 cm-es csíkokra vágtam. Az almát megmostam, 4-be vágtam és kivágtam a magházát. Szeletekre vágtam, most kicsit vastagabb lett, de inkább vékonyabbra (!) kell szeletelni, hogy könnyen lehessen majd formázni illetve feltekerni. Mikróban 1+2 perc alatt kicsit átpuhítottam. Az eredeti recept szerint cukros (lehet enyhén citromos) vízben 2-3 percig párolják, csak annyi ideig, hogy hajlíthatóvá puhuljun. párolás után alaposan lecsepegtetjük.
A tésztacsíkot megszórtam fahéjas cukorral (eredetileg nem szerepelt ez a fűszer, de ha már alma, akkor szerintem szinte kötelező) és kiraktam az almacikkeket oly módon, hogy a tészta peremén kicsit túllógjon a héjas oldala. Ráhelyeztem 1-1 cikk kiwit.
Óvatosan, szorosan feltekertem és sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem. A tésztacsík végét a rózsa alá tűrtem. Le lehet kenni tojás sárgájával vagy vízzel sütés előtt. Sütőpapírral bélelt gáztepsire helyezzük vagy muffinsütőben sütjük készre.
180C fokon 25-30 perc alatt kisütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk, frissen sütve a legfinomabb!
Piros almahéjjal mutatósabb az almarózsa sütemény.
Facebookon is követhetőek a receptjeim :)
vicuska13.blogspot.hu
4 megjegyzés:
Csoda klasszul néz ki ez a sütemény:) A sült alma illatát különben is nagyon szeretem. Nagyon jól feldobja a kiwi a közepén.
Köszönöm, trollanyu, hiányzott nekem egy kis zöld szín az összhatásból és ízben is kellemes volt a savanykás kiwi, ezért legutóbb így színesítettem :)
Nagyon guszta! :)))
Köszönöm, Petra :)
Megjegyzés küldése