Keress egy receptre, vagy összetevőre

A VILÁG LEGFINOMABB KÉTEMELETES TÚRÓS SÜTEMÉNYE



A recept  http://elaizik.livejournal.com/458688.html  Elena blogjáról, Izraelből. Gyönyörűek a fotói a sütiről!!!

Egyszerűen nem lehetett szó nélkül elmenni mellette. Az alsó részét mazsolásan szoktam sütni, de ez a felső réteg elcsábított engem is- nagyon finom lett. Az elkészítése meg gyerekjáték, egyszerűen készül és egészséges, hasonlít egy cheescake-re!
20X20 cm-es formába vagy kb.20-22 cm-es körformához. De lehet kis individuális adagokat készíteni kisebb, de mély keksz sütőformákban.
A zárójelben az eredeti hozzávalók, mennyiségek szerepelnek vagy az én megjegyzésem.

Első réteghez:

1 kg túró 25  % zsírtartalommal (750 g 5 % zsírosság)
2 nagy és egy kisebb tojás (2 nagyobb méretű)
2 evőkanál rétes liszt (vagy sima gríz, azaz dara) (vagy helyette + 1 tojás)
1 jó marék lefagyasztott ribizli (szárított áfonya, aszalt barack vagy mazsola, meggy, málna stb.)
1 kis pohár cukor, 100-110 g (2-3 evőkanállal, vagy több, ízlés szerint)
1 kávéskanál vanília kivonat
1 citrom reszelt héja (nem hagyható ki)


Második réteg, a krém:

300 g tejfel
1 tojás
1 jó evőkanál cukor (vagy 2 evőkanál tejkonzerv, azaz sűrített tej)

Bekapcsoljuk a sütőt, 160-170C fokra előmelegítjük.
Az első réteghez összekeverjük a hozzávalókat, az előkészített formánkba simítjuk. Nem kell kikenni semmivel, sütőpapír sem szükséges hozzá. 25-30 percig sütjük, amíg az edény szélén nem lesz feszes, de a közepén továbbra is lágy. Nekem kellett a 30 perc sütés.
Összekeverjük a második réteg összetevőit és ráöntjük a majdnem készre sütött túrórétegre, csúsztatgassuk kicsit az asztalon, hogy egyenletesen elterüljön. Addig sütjük, amíg az öntet megsűrűsödik, ez kb. jó 10 perc.
Kiemeljük a sütőből és éles késsel körbehúzzuk a sütőtál pereménél, elválasztva a süteménytől.

10-15 perccel a sütés után már jóízűen fogyasztható, nem kell arra sem várni, hogy kihűljön, de hidegen is ugyanolyan finom. Megkóstoltam, rendkívül finom- üdítő, nedves, légies, nagyon krémes állagú! Kihűlve természetesen kötöttebb formájú.

A fotón persze még kicsit remegős, de kihűlve már szépen szeletelhető. Hagyunk holnapra is kóstolót, hogy elmondhassam, milyen :)


Lehet nagyobb adag tejfeles krémet tenni rá és belekeverni például pürésített szárított sárgabarackot, látványos és finom lesz! Vajon mákkal készítve milyen lehet?
Persze diétázóknak azért leírom, hogy minél zsírosabb a túró és a tejföl, annál krémesebb az eredmény, de a kevesebb zsírtartalmú hozzávalókkal sem fognak csalódni :) Házi túróból szinte tortát kapunk.

Ki tud ennek ellenállni? A világ legfinomabb túrós desszertje!!!

Facebookon is megtalálhatóak a receptjeim

vicuska13.blogspot.hu 

38 megjegyzés:

Erika írta...

Vicuska, el is hiszem Neked hogy ez a világ legfinomabb túrós sütije. A cheesecake itt is nagyon népszerű, imádom én is, de a klasszikus amerikai változattal többször meggyűlt a bajom:)

Vicuska írta...

Már a harmadik szeletet degusztálom :D Olyan könnyed és finom, nem túl édes, mmm... ... Ez nem amerikai és nem lehet elrontani!

trollanyu írta...

Mit nem adnék most egy kilócska jófajta túróért:) A cheesecaket is szeretjük, de nekem azért a túrótorta az igazi:)Ez a tejfölös krém a tetején nagyon jó lehet, szívesen tesztelgetném:)

Vicuska írta...

Ha figyelmesen elolvasod a hozzávalókat, azért ez nem egészen cheescake, csak hajaz rá, az szeretne lenni :D Felér egy túrótortával!Erzsó, ha lehetne küldeni csomagban, legalább lefagyasztva, szívesen megtenném!

marisz57 írta...

Ez nagyon finom lehet!

Kati írta...

Még sosem készítettem ilyet, de nagyon csábító:)

Vicuska írta...

Lányok, nagyon finom, ezt most készítettem először, de elbűvölt, nagyon népszerű ez a recept a hölgynél, akitől hoztam!

Mági írta...

Hát én nem tudok, ma vettem házitúrót! Köszi a receptet, holnap lesz a kóstoló napja.

Mági írta...

Troll Anyu, ha jössz haza és Bp. leszel összehozzuk. Olyan házitúrót tudok venni, amelytől elájulsz ( na ezt azért nem akarom! ), Vicuska, Neked könnyebb lesz juttatnom.

HajniZoli írta...

De jó lehet! Ó,ezt valamikor biztosan kipróbálom.

Névtelen írta...

Elhiszem, hogy ez a világ legfinomabb túrós sütije!:)

Vicuska írta...

Ági, melegen és hidegen is kóstold meg, egyik jobb, mint a másik :) De finom lesz házi túróval!
Álom lehet!!! Lehet, valóra válik? :)
HajniZoli- próbáljátok ki! Ki a túrót szereti, rossz ember nem lehet!
Flóra, köszönöm Neked!!!

Seffer Lilla írta...

Hmm, nagyon jól néz ki, biztosan nagyon finom!

Hankka írta...

Valóban nehéz lenne ellenállni, így aztán meg sem próbálom. Van itthon fél kiló túró, veszek még egy kicsit és próba! Nagyon finomnak látszik! :)

Vicuska írta...

Hajrá! :)

Mági írta...

Nagyon-nagyon finom, hidegen még jobb ( de mi ált. így szeretjük ) és hidegen szépen szeletelhető.
Még egyszer köszönjük.

Petra írta...

Szuper jól hangzik. Az ütővel meg ledolgozhatjuk a bevitt kalóriákat... :)))

Vicuska írta...

Ági, nagyon örülök, hogy ízlett, hidegen ettük mi is tegnap este, a hűtőből kiemelve- a gyümölcs még intenzívebben érződik benne :)

Vicuska írta...

Petra, így teljesen egészséges életmódot folytathatunk! :D

mellissina2 írta...

Hú de izgató,jönnék!!!!

Vicuska írta...

Gyere, sütök még! :)

Gerdi írta...

A túró már csak jót ígér. De hogy csupa túró...nem hagyhatom ki.

Vicuska írta...

Csupa-csupa túró :)

heti menük írta...

Nézz át hozzám, van számodra valami:)

Vicuska írta...

Köszi, átnézek :)

egycsipet írta...

Hű, ezt nagyon megkóstolnám! Tele vagyok (azaz a frigó :D) ribizlivel, ráadásul túróval teszteltem már többször is, így tudom, hogy jó barátok. Tuti, hogy ebben a sütiben is nagyon jók lehetnek együtt...és tuti, hogy én meg éhes lettem... :D

Vicuska írta...

Ez egy tipikus olyasféle párosítás, amikor a két fő összetevő kiemeli a másik karakterét! Ha sok a ribizlid, van a blogomon egy (számomra a legeslegfinomabb ribizlis süti) recept, keress rá és próbáld ki, segítek megenni :D

Blogkonyha írta...

Nagyon szuper recept, mentem máris! Egy szelet jól jönne! :o)

Vicuska írta...

Köszönöm, örülnék neki, ha tetszene! :) Most már én is mondhatom, mert csak emlék, hogy egy szelet jól jönne :D

Elisabeth írta...

Vicuska, tényleg jó kis recept, és nagyon finomnak hangzik, és látszik, de mivel hogy emlitetted melyik blogostol van ez az eredeti, nem linkeltel be a blogot, vagy a blog nevét. Hiába kattintottam rá, nem sikerült.
Boldog Husvétot kinánok, és is, és köszöm a kedves Husvéti kivánságodat, én is!

Viki írta...

Na többször már nem olvasom el. Ugyanis háromszor végigböngésztem, s közben nem győztem törölgetni a számat :))))
Imádjuk a túrós dolgokat. Lehet, hogy egyszer nekifutunk, de előbb házi turót kell szerezni, mert a bolti ?? -hááát az nem a legjobb erre mifelénk.

Vicuska írta...

Elisbeth, köszönöm:)! Újítások vannak a blogszerkesztésben, másképpen működik, mint eddig, most találtam meg, hogyan is kell linket a szövegbe helyezni, most már rá tudsz klikkelni :)
Vikikém drága, én boltival készítettem, házival azt hiszem egyedül is megenném az egész adagot :D

Katalin írta...

Kedves Vicuska, kellemes ünnepeket kívánok neked és családodnak!

Tiffanylda írta...

Vicuska, nálad minden "a világ legfinomabb"-ja!:))) Komolyan mondom! Nem tudok mindent kipróbálni, de a hűtős tésztából megint lett két adag süti, egyszer túrós, másszor főtt sonkás! Az ünnepi diós meg valóban az lett nyuszira, köszönjük szépen!!!:)

Vicuska írta...

Köszönöm, Katalin!!!! :)
Köszönöm, Ildikó :D Látom, a hűtős tészta észrevétlenül belopta magát a konyhádba (és a szívedbe), az a legjobb benne, hogy beossza a rászánt idődet és energiádat. Örülök, hogy kipróbáltad!!!

Unknown írta...

Imádom a túrós sütit. Ha tényleg olyan finom el fogom készíteni :)

Csilla írta...

Hopp, erről a guszta, és szépséges túrós sütiről jól lemaradtam! :) No, majd legközelebb... viszont mentettem, köszi, feltétlenül kipróbálandó. :)))

Vicuska írta...

Nyugodtan lehet duplázni a tejfeles krémet, értékelhetően finomabbá teszi a túrós sütit!

Legnépszerűbb receptjeim:

Közreműködők