Ezt a finom, könnyed túrós desszertet Finnországban nagyon gyakran készítik Húsvétra. Könnyen és gyorsan elkészül. A finneknél a sárga és a zöld a hagyományos húsvéti szín, ezért ehhez az édességhez sárga színű gyümölcsöket használnak.A házi túrót nagyon figyelmes mági blogos barátnőmtől, Ágitól kaptam! Ezúton is szeretettel köszönöm :) . Készült az ajándékból gnocchi és nudli is, később posztolom.
200 ml zsíros tejszín
250 g sárga színű gyümölcs (őszibarack, narancs, ananász)
250 g házi túró
2 evőkanál tojáslikőr (ízlés szerint bármilyen lehet,
helyettesíthető 1 evőkanál citromlével)
50 ml cukor
2 teáskanál vaníliás cukor (vagy 1 kávéskanál természetes
vanília kivonat)
A gyümölcsöt kis kockákra vágjuk (lehet konzerv is), én ananász konzervet használtam hozzá, ezért leszűrtem a gyümölcsöt.
A túrót felvertem mixerrel a vaníliás cukorral és a
likőrrel, hozzákevertem a cukorral habbá vert tejszínt. Az eredeti recept
szerint a túrót össze kell keverni a gyümölccsel, de én Karina tanácsára raktam
egy sort a pohár aljára és egy sort a túrókrém fölé a tetejére, így
esztétikusabb a látványa.
A fotón látható édes báránykát Tiffanylda, azaz Ildikó blogjátékán nyertem, nagyon szépen köszönöm!
Facebookon is megtalálhatóak a receptjeim
vicuska13.blogspot.hu
Facebookon is megtalálhatóak a receptjeim
vicuska13.blogspot.hu
18 megjegyzés:
Ez isteni finom, könnyű kis desszert lehet:) Ahogy megláttam a báránykát rögtön tudtam, hogy Tiffanyldától van:) Nekem is van tőle egy angyalkám:)
Ez nagyon tetszik! Minden jöhet, ami túrós!
Guszta és nagyon finom lehet!
Édes a bárányka és nagyon szépek a fotók, jó a sötét háttér, szépen kiemeli ezt az inycsiklandó túrókrémet.
Láttam a köszöneted, de öröm számomra, hogy örülsz!
De szépen sorakoznak! Egyszerűen elkészíthetőnek, mégis nagyon finomnak tűnik! :)
Nagyon finomnak látszik! a bari nagyon édi, rögtön kicsíptem :)
A finnek is tudják mi a jó:) Nagyon fincsi lehet és szép napsütötte színe van, az embernek jókdve lesz tőle:)A báránykád is nagyon szépen őrzi a desszerteket:)
Remek! Amilyen egyszerű, olyan fincsi lehet.
Kati, minden jelződ helyénvaló a desszertet illetően, ráadásul annyira egyszerű elkészíteni... A ráismerés örömével („aha-élmény”) ismerted fel az alkotó művészt, Tiffanylda ritka varázst kölcsönöz alkotásainak, stílusa van!
Seafalcon, a túróval készült ételekkel, desszertekkel én is így vagyok. Nézd meg az előző receptet is, szerintem tetszene.
Köszönöm, Évuska :)
Együtt örülünk, Ági, nem sikerült szebbre, a fotózással mindig megküzdök a lakás sajátos fény(v)iszonya miatt.
Hankka, el is felejtettem beírni, hogy dupla adag készült, csak a másik fele egy dobozkában landolt, ment a gyerekeknek kóstolóba.
Ugye, Márti, a művészi látásmód igazolódott, rögtön észrevetted?!
Trollanyu, most már mi is tudjuk :) A báránykám nagyon szerethető!
Gerdi, köszi, néha az egyszerű is kellemes tud lenni :)
Remélem ez a színével a melegséget idéző desszert valóban meghozza a várva várt napsütést és meleget, már ránk férne:)Az előttem szólók minden szavával egyetértek, csak ismételni tudnám dícsérő szavaikat...
Könnyű, gyümölcsös és túrós desszert! Nem véletlen nekem csináltad? :o) Imádnám...
Nagyon klassz, igazi üde tavaszi finomság! Igen, ezek a finnek tudnak valamit :-))
Szuper és nagyon szép lett!
A tavasz itt van, csak még szeszélyeskedik kicsit, köszönöm, heti menük :)
Ugorj át Krisztina, várlak! :)
Köszi Chef Viki, a felsorolt gyümölcsök bármelyike tavaszváró színt hordoz és finom.
Jaj, de jó az a bárány. :DDD
Könnyű kis desszert, nagyon tetszik. :)
Vicuska, ez csodás lett, nagyon guszta!
:D örülök, hogy mindenki tetszését elnyerte a báránykám! No meg a desszert is :)
Köszönöm szépen :)
Kedves Vicuska! Szeretném veled felvenni a kapcsolatot. Kérlek írd meg az emailcímed nekem. Itt megteheted:
Kapcsolat
Ez a Finn túródesszert isteni lehet,imádom a poharas desszerteket,elkészítem,sajnos a hétvégén nagyon sűrű lesz,így átteszem a jövőhétre.jaj de jó az a kis bárányka!
Megjegyzés küldése