Keress egy receptre, vagy összetevőre

NARANCSHÉJBAN TÁLALT ÚJÉVI SALÁTA



3 db narancs
a narancsgerezdek apró kockára vágva
fél főtt csirkemell
kukorica konzerv
2 alma
4 főtt tojás
1 fej zöldsaláta, kézzel tépdesni
2/3 pohárnyi majonéz

Az alaposan megmosott, szárazra törölt narancsokat ketté vágtam, de lehet a 3/4-énél is levágni, csak akkor több naranccsal számoljunk. A belsejét kiszedtem és felaprítottam. A főtt csirkemellet szintén apróra vagdostam, hozzákevertem a kukoricát, kb. a fél adagot a konzerv mennyiségből és a többi hozzávalót, a majonézzel együtt. Betöltöttem a narancskelyhekbe a salátát és bébikukoricával, kis esernyőkkel díszítve tálaltam.
Nagyon kellemes, üde ízű és látványos harapnivalót sikerült összehozni :)

Facebookon is megtalálhatóak a receptjeim

vicuska13.blogspot.hu

ÜNNEPI TÖLTÖTT CSIRKEMELL TEKERCS



2 csirkemell
8 szelet füstölt szalonna
csemege uborka- 16 hasáb, tehát 4 db 4 felé vágva
sárgarépa- 16 hasáb
1 retro Camping krémsajt fele (Lidl)
trappista sajt

A csirkemelleket hosszanti irányban szeletekre vágtam, folpack alatt kiklopfoltam, majd sóztam, borsoztam. Mivel elég hosszú szeleteket kaptam végeredményként, ezért egymás mellé tudtam rakni a tölteléknek szánt finomságokat, megduplázva a mennyiséget. 

Először a szalonnakatonákat fektettem a húsra, majd az uborkát és sárgarépát, megkentem a krémsajttal és megkoronáztam a csíkokra vágott trappista szeletekkel. Óvatosan felgöngyöltem a töltött szeleteket és felsorakoztattam egy kisebb kiolajozott tepsibe, mert képtelenség lett volna összetűzni a telített szeleteket. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percet sütöttem.
A végeredmény- mennyei ízű feltét került a saláták mellé.

A saláták- ananászkocka kukoricával és majonézzel, valamint orosz Olivje krumplisaláta.

Marha- vagy disznóhússal is nagyon finom! Nyáron kovászos uborka is jó a csemege helyett.


Facebookon is megtalálhatóak a receptjeim

vicuska13.blogspot.hu

RUSZTIKUS HATÁSÚ HAVAS CSOKIGOLYÓK alias csokis pöfeteg


Nagyon csokis és nagyon finom trüffel keksz!

170 g csokoládé, apróra vágva
60 g sótlan vaj, olvasztani
95 g porcukor
2 tojás
200 g liszt
1 csomag vaníliás cukor vagy 1 tk vanília esszencia

2 e.k. cukrozatlan kakaó
3/4 sütőpor
1/4 teáskanál só
porcukor

Megolvasztjuk vízgőz felett a darabokra tört csokoládét, vagy vastag falú, illetve inkább fenekű lábasban kis lángon és állandóan keverve megolvasztjuk a vajat és a csokoládét. A tűzről leemelve hozzáadjuk, oldódásig kevergetve, a cukrot.
Egyesével beleütjük a tojásokat, mindegyiket mixerrel kikeverve, a vaníliás cukrot, beleszitáljuk a lisztet, sót, kakaót és sütőport. A masszát letakarva hűvösre tesszük kb. 2 óra hosszára.
Diónyi gombócokat gyúrunk belőle, amit porcukorba hempergetünk, alaposan megforgatva, megfürdetve benne és sütőpapírral bélelt tepsiben (picit kiolajozva) 160 C fokon /325 ° F 15 percet sütjük.
A szemünk láttára képződnek ezek az antik repedések a süteményünk felületén.

Zárt dobozban tároljuk, már ha marad belőle, mert gyorsan képes kiszáradni :)
Csokis pöfeteg néven is találkoztam vele az utóbbi időben az interneten.

Facebookon is megtalálhatóak a receptjeim

vicuska13.blogspot.hu

FENSÉGES ÜNNEPI TORTA GYÜMÖLCSÖS-TEJSZÍNES KRÉMMEL


ÜNNEPI TORTA

PISKÓTA, kakaós:

6 tojásból hagyományos módon piskótát sütünk, kakaósat.

6 tojás fehérjéből hab +
6 tojás sárgája +
30 dkg cukor
+ 12 ek. forró víz, egyesével
mixerrel nagyon habosra verjük a masszát.
+ 30 dkg liszt
1 sütőpor
1 evőkanál kakaó

Zsír.- liszt. tepsiben vagy zsírpapíron 175 c fokon 30-35 percig sütjük.

TORTAKRÉM - bármilyen kedvenc sütibe való krémmel tölthető:

1 l tejszín,
1 kg banán (4-5 db.)más gyümölccsel is kísérletezhetünk,
porcukor- ízlés szerint,
díszítéshez: tejszín és 1 tábla tejcsokoládé.

Bárki meg tud sütni egy egyszerű piskótát, kerek tortaformában, amit- miután kihűlt, 3 lapba vágunk, azután minden karikából 5 gyűrűt készítünk.
Minden második gyűrűt rárakunk egy torta tartóra vagy tálcára, amin majd tálalni fogjuk, és minden összerakott tortalapot betöltjük a következő krémmel : felvert tejszínhab+ fixáló+ banánpép (málna, eper, bármi) és porcukor, annyi hogy ne legyen túl édes. Analóg módon folytatjuk minden sorral.

Elkészítjük a csokimázat. Egy pár levélkét- én a rózsa levelét használtam fel díszítéshez, előtte alaposan megmostam, leszárítottam. Rákentem az olvasztott csokoládét és hagytam megdermedni, hűtőbe is raktam rövid időre. Amikor fel akartam használni, akkor óvatosan lehúztam róla a rózsalevelet. Nagyon mutatós csokilevélkéket kaptam!
A többi megolvasztott csokoládémasszát sütőpapírra kenjük. Amikor hűlni kezd, a torta oldalára igazítjuk, simítjuk és lehúzzuk róla a pergament papírt.
Tejszínnel és a csoki-rózsalevelekkel díszítgetjük!

Én szórtam rá egy kis csokidarát is :)
Jó étvágyat!!!

Ez a fenséges torta Adrienn lányom kreációja, mely szülinapomra készült!!!

Ez pedig kedves ismerősünk, Homa Eszter mesterműve, amely ennek a tortának az alapján készült, de friss meggyel, gyönyörűen néz ki:

Málna, eper, meggy, őszibarack- mindegyik gyümölccsel nagyon finom!

Facebookon is megtalálhatóak a receptjeim

vicuska13.blogspot.hu

Kebab Shirazi módra


ilyen, amikor daraboltuk és  először megforgatjuk


1 kg darált disznóhús
2 nagy fej hagyma lereszelve

bors
1 teáskanál kurkuma
4-5 db paradicsom

Egy kis gyömbért is szoktam néha hozzáadni, vagy lehet igény szerint chilit, ha valaki szereti a csípősebb ízeket, de eredetileg nem kell bele.

A darált húst, kurkumát, sót, borsot és reszelt hagymát nagyon jól kidolgozzuk egy nagyobb edényben. Ezt a masszát elterítjük és tenyérrel belenyomkodjuk egy szélesebb serpenyőbe, amit előtte nem kell kiolajozni.
Ezután rakjuk oda a gáztűzhelyre- sütjük-pároljuk, amikor kicsit megpirult a hús, lapos fakanállal csíkokra osztjuk a fotó szerint és megfordítjuk mindegyik darabot.

Beborítjuk a hámozott karikára vágott paradicsomréteggel.

Lehet többet vagy kevesebbet, ki mennyire szereti a paradicsom ízét :) Időnként megfordítgatjuk, hogy jól átsüljön minden oldala. Ha már elfőtte a nedvességet, meglocsoljuk kevés olajjal és levesszük a lángot a legkisebb fokozatra. Lefedve hagyjuk párolódni.
Párolt, petrezselymes rizzsel tálaljuk. A rásült paradicsom nagyon-nagyon jó ízt ad a kebabnak.

A lányom ezt a fajta kebabot szereti tortillába rakni.

Facebookon is megtalálhatóak a receptjeim

vicuska13.blogspot.hu

Legnépszerűbb receptjeim:

Közreműködők