Legjobb receptjeim - avagy "az étkezés összetartja a családot". Ezen az oldalon néhány receptet szeretnék megosztani elsősorban a családdal, de ha valaki mást is érdekel, próbálja ki a recepteket és írja meg véleményét! Jó főzőcskézést!
Keress egy receptre, vagy összetevőre
FINOM TÚRÓS-ALMÁS
Keresgéltem a régi túrós receptjeim között valami finomságot, mert kivettem a mélyhűtőből egy zacskó ½ kg-os túrót. Mélyhűtés után olyan morzsalékos lesz az állaga, hogy csak sütésre érdemes felhasználni. Egy másféle édesség elkészítésébe kezdtem bele, de amíg pihen annak a tésztája a hűtőben, addig leírom ide ezt a kedvenc sütit. Egy régi újságból származik a recept, nagyon sokszor sütöttem már, mert rendkívül finom és egyszerű elkészíteni. Bármilyen túróval jó- háziból és boltiból egyaránt, mindenképpen finom. Imádom az arányait- kevés a tészta, sok a töltelék!
Szeretném egyszer banánnal, málnával vagy őszibarackkal is kipróbálni!
Tésztához:
400 g liszt (2 pohárral)
1 csomag sütőpor
½ pohár cukor
110-150 g margarin
Töltelék:
500 g túró
4 tojás
150-200 g cukor
200 g tejföl
2 ek búzadara (ómagyarul gríz)
4 közepesen édes alma, hámozva
1 csomag vaníliás cukor
opcionálisan reszelt citromhéj, csíkokra vágott cukros szirupban főzött narancshéj
Nagyon egyszerű az elkészítése- a lisztet összekevertem a sütőporral és a cukorral, majd apró szemcsésre morzsoltam az ujjaimmal végével a margarinnal. Ezzel a tészta készen is van. FIGYELEM: morzsalékos marad az állaga!
A töltelékhez elegyítettem kézi habverővel a darát a tojásokkal, cukorral, tejföllel és hozzákevertem a vaníliás cukrot és a túrót. Hozzáreszeltem az almát (nagylyukú reszelőn). Mehet bele egy citrom leve és reszelt héja.
A tepsim kb. 22-24 cm-es. Beleterítettem sütőpapírt és beleszórtam a fele adag tésztát. Rákentem a tölteléket és rászórtam a tészta másik felét, egyenletesre simítottam a felületét.
180-190C fokon sütöttem kb. 30-35 percig, vagyis amíg szépen aranybarnára sült a teteje.
Nagy adag lesz, lehet fele mennyiségből is készíteni, bár nagyon finom és garantáltan gyorsan fogy. A cukrot ki-ki ízlése szerint adagolja.
Facebookon is követhetőek a receptjeim :)
vicuska13.blogspot.hu
SALÁTÁT REJTŐ KAGYLÓK
Jó ötlet és nagyon jól mutat hidegtálon, a terített asztalon ez a harapnivaló. A leveles tésztából készített tengeri kagyló nagyon gyorsan készen van. Vendégváró harapnivalónak tökéletes! A kisült majd kihűlt kagyló bármivel tölthető, pl. sajtkrémmel, vagy bármilyen salátával, de lehet édes töltelékkel is betölteni. A recept végén adok néhány ötletet :) Mindenki készítse el bátran, töltse be a saját fantáziája szerint :) Ez alkalommal aszalt szilvás orosz salátát kínáltam benne igazgyöngyként.
1 csomag kész leveles tészta
bármilyen kosárkaforma süteményekhez
1 tojás sárgája
Hagyjuk felengedni a mélyhűtött leveles tésztát. A manapság árusítottat nem kell nyújtani sem, csak kitekerjük a zsírpapírral felcsavart lapot. Kiszúrjuk a formával a jövőbeni kagylókat, egy helyütt két ujjbegyünkkel lenyomjuk a szélét, hogy sütés közben azon az oldalon kevésbé emelkedjen.
Késsel enyhén belekarcolunk legyezőszerű vonalakat, ezzel imitáljuk a kagylót. Zsírpapírt terítünk a gáztepsibe és kirakjuk rá a kiszúrt, megrajzolt tésztakorongokat. A tetejét lekenjük tojássárgájával és előmelegített sütőben 190-200 C fokon 10 perc alatt készre sütjük.
Édes változat is jó- édes túróval, dzsemmel, főtt krémmel, pudinggal.
Én ebben a kagylóban tálaltam a tegnapi aszalt szilvás orosz salátámat. A maradék töltött csirkemellet meg a fasírtot felszeleteltem, hogy mindenkinek jusson.
Spanyol kapribogyót szerettem volna igazgyöngy gyanánt a közepébe tenni, de ezzel a salátával nem érvényesült.
Facebookon is követhetőek a receptjeim :)
vicuska13.blogspot.hu
TRADICIONÁLIS OROSZ OLIVIER (OLIVJE) SALÁTA és TÖLTÖTT CSIRKEMELL
Az adagokat így számoljuk ki, hogy minden vendégre jusson, ezért 2 főre írom le (mindenki maga szorozza fel igény szerint, de zárójelben beírom az ünnepi asztalra készülő nagyobb mennyiségeket):
3 héjában főtt burgonya (1 kg burgonya)
1 savanykás alma (2 savanykás ízű alma)
2 főtt tojás (4-5 főtt tojás)
1 hagyma aprítva 1-2 hagyma
2 csemege uborka (3-4 sav. uborka)
100 g főtt vagy konzerv zöldborsó (1 kisebb zöldborsó konzerv)
1-2 főtt sárgarépa (3 főtt srépa)
só
bors
150 g majonéz
200 g főtt csirkemell (lehet hús nélkül és helyette aszalt szilvával-, ahogy én is cselekedtem jelen esetben) vagy párizsi, esetleg virsli apró kockára vágva. (kb 500 g)
Mindent megfőzünk, majd apróra és egyformára kockázunk (0,5 cm kockákra). A krumplit héjában a sárgarépa társaságában főzhetjük, a tojást forrástól 10 percig és hideg vízben hagyjuk hűlni. Anyukám kertjéből volt lefagyasztott zsenge zöldborsóm, rövid ideig készre rotyogtattam, leszűrtem.
Amikor már mindent megpucoltunk és felaprítottunk, akkor elegyítjük a hozzávalókat egy nagyobb tálban és még mielőtt a majonéz belekerülne! sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
MAJONÉZ:
200 ml olaj
2 nyers tojás sárgája
1/3 teáskanál só
1 tk porcukor (saját ízkombinációm)
1/3 teáskanál mustár
6 %-os ecetből 5-6 ek (eredetileg 1 ek)(vagy citromlé)
Botmixerrel vagy mixerrel a legegyszerűbb készíteni- alacsony fordulaton. Vagy manuálisan habverővel...
Az "Olivier" saláta megteremtője Lucien Olivier volt, a francia gasztronómiai dinasztia dicsőséges sarja, legkisebb fia. A XIX. sz. 60-as éveinek elején tulajdonosa és séfje lett Moszkvában egy igazi párizsi konyhát vivő étteremnek, az Ermitázs-nak (Hermitage). Amikor csökkent a kívánt vendégek száma az étteremben, akkor valami új étellel kellett előrukkolnia. Így született meg az Európa szerte ismert és népszerű róla elnevezett saláta…
„Négy különböző nemzetiség képviselője volt az asztalnál: egy amerikai gyalogos, egy francia őrvezető, egy angol géppuskás és egy orosz hússaláta.” (Rejtő Jenő)
Az eredeti recept tartalma azokban a „szép” időkben- nyírfajd, kaviár, homár, rák, friss és csemege uborka, tojás, saláta és kapribogyó volt! Manapság már nehéz lenne az összetevőket megszerezni :)
Később a nyírfajdból csirkehús (vagy borjú) lett. A szovjet idők ínsége és az életmód hozta, hogy a csirkét olcsóbb fajta (proletár)főtt kolbászra cserélték. Készítik almával vagy anélkül, friss uborkával ecetes helyett, de előfordul nyelvvel is, amit babérlevéllel megfőznek, majd vékony csíkokra vágnak, vagy például aszalt szilvával készítve ünnepélyesen pikáns és ízletes…
Böjt idején a hús helyett gombát használnak és a tojás is elmarad.
Az eredeti, igazi, arisztokratikus recept titkát Monsieur Lucien Olivier 1883-ban magával vitte a sírba.
Franciaországban és Törökországban 1917 után jelent meg emigráns környezetben a népszerű „orosz saláta”. A mi családunkban pedig francia saláta néven készült. Érdekes sajátossága eme salátának, hogy az egyetemi diákok asztalától a gazdag éttermi asztalokig- mindenütt megtalálható! Időnként talán ráunva- rövid időre feledésbe merül, aztán újra és újra reneszánszát éli.
Ahány ház, annyi Olivier saláta, de egyben megegyeznek, mind finom!
TÖLTÖTT CSIRKEMELL
A csirkemellet vastagabb szeletekre vágtam, majd mindegyikben egy zsebet alakítottam ki éles késsel. Így előkészítve vettem ki a mélyhűtőből. A szokásos módon készítettem csirke-fasírtot (tartani kell a diétát), betöltöttem a zsebekbe és a többit kis pogácsának kisütöttem. A töltött zsebeket megtűztem felébe tört nádpálcikákkal, sóztam, borsoztam volna, de ez most elmaradt fent nevezett ok miatt, és a serpenyőben a vagdalt hús társaságában készre sütögettem, időnként megforgatva.
A saláta mellé tálaltam. Jól sikerült a vacsoránk :) és közben felidéztük a saláta születését és teremtőjét…
vicuska13.blogspot.hu
GERGŐ-FÉLE HAGYMÁS KENYÉRKE
Univerzális a recept, begyúrjuk és rögtön sütjük!
1 csomag élesztő (42 g)
tej + víz, összesen 250 ml
75 ml olaj
1 fej hagyma apróra
1 tk. só
cukor 1-2 ek.
kb. 0,5 kg liszt (szemre lett adagolva) lehet több, kevesebb
Régi barátunk, Gergely receptje, (aki üstökösként jelenik meg nálunk időnként, aztán évekig nem látjuk), melyet ő maga készített el ittjártakor a konyhámban friss kóstoló gyanánt :) Köszönjük még egyszer, Geri- tényleg nagyon finom!
A hideg folyadék egy részében feloldotta az élesztőt, hozzákeverte fakanállal a cukrot, sót, míg fel nem oldódott, majd a többi hozzávalót. A lisztet a legvégén adta hozzá. ½ órán át fáradhatatlanul gyúrta, gyömöszölte, hol a tálban, hol meg a két keze között, időnként mélyen beszívva a nyers kenyér fenséges illatát: szeretem, mondván… A végén már nem ragadt a tészta a kezéhez, elasztikus, kellemes fogásúvá varázsolta.
Sajátos egyedi recept, tényleg kelesztés nélkül és pihentetés mellőzésével készül. A sütőt a max 250 C fokra állítottuk a dagasztás félidejében. Gergő 300 C fokon szokta sütni. A gáztepsire sütőpapírt terítettem.
Eszembe jutott, hogy van itthon szezámmagom és megszórhatnánk a zsömle-kenyerek tetejét. 6-9 darab lesz ebből a mennyiségből, mérettől függően. Éles késsel serényen bevagdosta keresztben a tetejüket 3x.
Szerény hozzájárulásom volt részemről a szezámmaggal való szórás :) A többi csak megfigyelés :) meg a mosogatás...
A sütő időközben a megfelelő hőfokra melegedett és a tepsi bekerült a sütőbe. A sütő aljába rakott egy kis jénai tálkában vizet. 10 perc múlva frissen illatozott a kész kenyérke az asztalon. Tiszta konyharuhával pár percre letakarta, mondván- át kell járja a gőz.
Gyors és nagyon finom, tömör, magában fogyasztva is kellemes ízű kenyérkék ízét élvezhettük.
Legközelebb én is így fogom sütni! Ha nem teszem bele a hagymát, akkor, gondolom, bármilyen töltelékkel tölthető. De így hagymásan az igazi!
Facebookon is követhetőek a receptjeim :)
vicuska13.blogspot.hu
TOJÁSLEVES
Egyszerű, olcsó, finom hungarikum, és gyorsan készen van, kb. 760 kalória!
2-3 ek. olaj
3-4 ek. liszt
1 fej hagyma
darált piros paprika
1-2 babérlevél
só
1 ek. ecet
4-6 tojás
delikát vagy vegeta
őrölt köménymag, csipetnyi
2 literes lábosban olajon megpirítom a lisztet, amikor már elért egy kellemes világosbarna színt, akkor rádobom a reszelt, vagy apróra vágott hagymát. Párat keverek rajta, megszórom a paprikával és rögtön felöntöm vízzel. Ízlés szerint sózom, hozzáadom a babért és az ecetet. Óvatosan, egyesével beleengedem a tojásokat (természetesen a héja nélkül :)) a zubogó vízbe és alacsonyabb hőfokon kb. 10 perc alatt készre főzöm.
Tejföllel vagy anélkül tálalom. A babérlevelet ki szoktam belőle halászni, mert ha benne hagyjuk, akkor megkeseríti a levest ;)
Facebookon is megtalálhatóak a receptjeim
vicuska13.blogspot.hu
TOROS KÁPOSZTA
1 kg szálas savanyú káposzta (lehetőleg házi)
3 db. babérlevél
10 szem egész bors
0,5 kg csont nélküli tarja(mindenképpen vmi zsírosabb hús legyen: dagadó, lapocka, ami akad)
0,5 kg sertés oldalas
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
disznózsír
2-3 nagy ek. őrölt pirospaprika
só, frissen őrölt fekete bors
Tálaláshoz: tejföl és friss kenyér
Ez egy igazi, egyszerűen elkészíthető téli étel!
Alaposan átmossuk a savanyú káposztát és annyi vízzel, hogy éppen ellepje, feltesszük a tűzre főni, hozzáadjuk a babérleveleket, fekete borsszemeket, és majd egy óra alatt kis lángon megfőzzük. Kuktában főzve kb. 20 perc alatt készen van.
A húst átmossuk és feldaraboljuk.
A serpenyőben megolvasztjuk a zsírt, óvatosan belehelyezzük a húst, átkeverjük, és 1-2 percig átsütjük. Annyi vízzel öntjük fel, hogy a hús ¼-ig érjen.
Most hozzáadhatjuk az apróra vágott hagymát, darált pirospaprikát, a szétnyomott fokhagymát, sót, borsot.
A húst készre, puhára pároljuk.
Amikor készen vagyunk a hússal, a káposztáról leöntjük a levét (hogy fermentációja ne puffasszon) és elegyítjük őket. Egyszerre is készülhet a hús a káposztával, de nem számítható ki a hús puhulási ideje, mert az igencsak változó.
Tejföllel és friss kenyérszeletekkel tálaljuk. Mi inkább tejföl nélkül szeretjük fogyasztani.
A savanyú káposztát az ókori római időkből ismeri az emberiség. Nagy a vitamin-(B1-, B2- és C-vitamin), ásványisó- és rosttartalma.
vicuska13.blogspot.hu
A CITROMOS ÁLOM
Ez egy nagyon finom, pikáns sütemény, amelyet könnyű elkészíteni és persze nem utolsó sorban időben sem hosszadalmas a folyamat- ez a finomság az egész család kedvence! Renáta leányom eperrel is kipróbálta, megállta a helyét-, de más gyümölccsel (málna, narancs stb.) is lehet természetesen kísérletezni. Van ám még egy előnye- nem kell begyújtani a sütőt, a legnagyobb hőségben, nyáron, igazi felüdülés a készítése és a fogyasztása egyaránt.
A mostani apropó az, hogy még Karácsonyról maradt ½ l tejszínem, ami a következő hónapban lejár, a hétvégén pedig jó árban kaptunk a piacon citromot és mindez arra inspirált, hogy újra elkészítsem a citromos álmot.
Hozzávalók:
250 g babapiskóta
½ l tejföl
½ l tejszín (behűtve)
2 darab citrom (alaposan megmosva)
12 ek. porcukor
1 csomag vaníliás cukor
A süteményünk elkészítésében nagy segítségünkre van a mixer habverő része. A tejfölt mindkét fajta cukorral felverjük, hozzákeverjük menet közben a citromok reszelt héját (a szakácsfüzetemben rch) és a kipréselt levét.
A tejszínt a legalacsonyabb fokozaton kemény habbá verjük, vigyázva, nehogy vajjá köpülődjön. Óvatosan, lazán belekeverjük a tejfölt.
A felhasznált edény alját kirakjuk babapiskótával, ez lehet kerek tortaforma, salátástál, téglalap alakú agyag- vagy üvegedény. Rásimítjuk a fele krémet, újra egy sor babapiskóta következik és betakarjuk a krém másik felével.
Díszíthetjük maradék reszelt piskótával vagy citromkarikával, ha van éppen a kiskertünkben- Melissza (citromfű) zöldjével.
Ha akad még felesleges citromunk, egynek a levével belocsolhatjuk a babapiskótákat, úgy hamarabb összeérik a finomságunk.
Ajánlatos egy éjszakára hűtőbe tenni a desszertet!
Mesésen kellemes ízű eme sütemény és a siker garantált!
A receptet Anyukám adta- "Beregi Hírlap" nevű újságból vágta ki anno!
Azóta több alkalommal is elkészítettük eperrel is, hasonló sikerrel!
Facebookon is megtalálhatóak, követhetőek a receptjeim.
vicuska13.blogspot.hu
TÚRÓS KALÁCS
Nagyon finom morzsás (strejzeles) túrós kalácsot sütöttem. A maradék tojásfehérjéből pedig mákkal szórt kókuszos habcsókot. Tökéletes az édes morzsa, más süteményhez, zsömléhez is ajánlom elkészíteni!
Kalácstészta:
150 ml tej
50 ml vaj
3 ek. cukor
¾ ek. só
50 ml langyos víz
1,5 ek. szárított élesztő (kb. 1 csomag)
2 tojás sárgája
2,5 pohár (625 ml) liszt
Töltelék:
50-80 g túró
125 g rikotta (vagy bármilyen lágy sajt)
2 ek. cukor
1 tojás sárgája
½ citrom reszelt héja
Morzsa (strejzel):
2 ek. liszt (25 ml)
1,5 ek. cukor (21 ml)
1 ek. (15 ml) lágyított vaj
A tejet felmelegítettem 2 kk. cukorral, 45 g vajjal és a sóval, míg fel nem oldódott. Langyosra hűtöttem.
Tálban összekevertem a maradék cukrot a langyos vízzel és az élesztővel. Vártam 10 percet, amíg felhabzik. Ekkor hozzáöntöttem a tejes keveréket és tojások sárgáját a két csésze liszttel. Enyhén bedagasztottam. Nem kell megijedni, a massza ragacsos lesz! Lisztezett táblán átgyúrtam, a lisztet apránként adagolva- 10 perc ment rá. A tészta sima legyen. Nekem picit több liszt vált szükségessé, valószínűleg a csésze mérete miatt. Folpackkal letakartam és 1-1,5 órát kelesztettem meleg helyen, amíg 2X-resére emelkedett a térfogata (általában kendővel letakarva a sütőbe teszem az élesztős tésztát 50 C fokra állítva a hőfokot, így a huzatot is elkerüli az ember és biztosítva van a meleg).
Átgyúrtam és 12 részre osztottam a tésztát, mindegyiket kis labdává formáltam és egy zsírpapírral bélelt formában 2,5 cm-re egymástól elhelyezgettem. Felolvasztottam a maradék vajat és lekentem ecsettel a tetejüket. Folpack alatt 1 órát pihent.
A várakozási időben előkészítettem a tölteléket: csak túrót használtam hozzá, minden hozzávalót egy tálba adagoltam és alaposan átkevertem. Pici tejfellel lágyítottam az állagán.
A kis tésztalabdákba, miután megkeltek és majdnem összeértek, az ujjaimmal mélyedést nyomtam a közepébe és beleraktam kb. egy evőkanálnyi tölteléket. Megszórtam a morzsával.
Morzsa: cukor + liszt + puha vaj- kézzel, ujjaim hegyével morzsássá morzsoltam. Nem gyúrjuk!
180C fokon előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütöttem.
Porcukorral megszórva jóízűen fogyasztottuk.Nagyon finom!!!
A megmaradt tojásfehérjéből kókuszos habcsók készült mákkal szórva. A 3 tojás fehérjét habbá vertem, hozzáadtam 250 g porcukrot (vagy: 200 g porcukor és 50 g étkezési keményítő), csipet sót, folyamatosan dolgoztattam a mixert. Amikor fejre fordítva sem mozdult a tálból, akkor fakanállal óvatosan hozzákevertem a kókuszreszeléket (máskor darabos diót). Sütőpapírra szétraktam a csomókat és 180 C fokon készre sütöttem. Ha fehér habcsókot szeretnénk, akkor 150 C fokon kell sütni, a sütő ajtaját picit kitámasztva elég hosszú ideig.
A receptet egy internetes újságban találtam: Canadian living
Facebookon is követhetőek a receptjeim :)
vicuska13.blogspot.hu
TÖLTÖTT KRUMPLI SONKARÓZSÁVAL ÉS SAJTTAL
Hozzávalók:
15 darab krumpli héjastól
3 db. tojás
pár ek. tejföl
15 dkg trappista sajt
feketeerdei sonka 200 g (2 csomaggal)
só
bors
sok petrezselyemzöld aprítva
A krumplit folyó víz alatt jól megmostam és kuktában 10 perc alatt megpároltam fél deciliter vizet öntve alá és megsózva. Még melegen, de nem forrón, meghámoztam. Ketté vágtam és kiskanállal kivájtam a belsejét. Össze lehet törni, én így hagytam. Az apróra kockázott főtt tojással , tejföllel, petrezselyemmel és sóval, borssal átkevertem.
Betöltöttem a kis ladikokba. Az eredeti recept szerint 2-2 baconbe csomagoljuk egyesével.
Finom és laktató vacsora lett belőle!
A receptet a neten találtam cat.e.rina név alatt.
Facebookon is követhetőek a receptjeim :)
vicuska13.blogspot.hu
NAGYON SAJTOS PIROG (PITE)
Nagyon finom és nagyon sajtos pirog, melegen és hidegen is kitűnő! Szervezetünknek igazi kálcium-bomba!
Tészta:
200 g liszt
reszelt sajt vagy 200 g
200 g tejföl
csipetnyi szóda (akár el is maradhat)
Töltelék:
lágy sajt, kenősajt 100 g
kemény fajta sajt 100 g
fetasajt 100 g (nekem 200 g trappistám volt)
sok-sok zöld: petrezselyem, aki szereti- kapor és zöldhagyma
bors ízlés szerint
1 tojás
Tetejére:
1 tojás
szezámmag
Fetasajt nem volt itthon, de trappista sajtból akadt 200 g meg egy henger lágy sajt, ami pont 100 g-os. A kemény sajtot lereszeltem és gyors kézzel energikusan összeállítottam a tészta alapot. Folpackba tekertem és a hűtőbe helyeztem 1 órácskára.
A köralakú tepsimbe belevágtam a sütőpapírt és előkészítettem a tölteléket- sajt reszelés, zöldek aprítása… Összekevertem a tojással, borsoztam. Só nem kell bele, a sajtok markáns sós íze pont elég.
A tésztát úgy feleztem meg, hogy a felétől kevéssel többet levettem, nem nyújtottam, hanem kis darabokat lecsipkedtem belőle és a kezemmel szétlapítgattam. Minden ilyen formátlan darabkát puzzle-ként belenyomkodtam a tepsibe úgy, hogy egy egységes kör alakú lapot kaptam. A tölteléket 2 cm-el kisebb köralakban rákentem.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)
Legnépszerűbb receptjeim:
-
6-8 szelet sertéscomb (természetesen csirkemellből is készíthető) 4-5 szem közepes krumpli 5-6 ek. liszt 3 tojás 4-5 cikk fokhagyma...
-
Leírom és megmutatom a hagyományos pelmenyi készítésének menetét, ami kézzel van formázva. Ez a legjobb recept szerintem! Előzőekben b...
-
Ez füstölt kolbásszal és szalonnával készült, Renáta készítette el majd fotózta hiányos esti fényben, de így is látható, mennyire jól sik...
-
Ha valami nagyon finomra vágynak, feltétlenül készítsék el! Jó, ha egy éjszakát áll a hűtőben! Házi, üstben kavart szilvalekvárral még ...
-
A gyógynövényeket érdemes 1/2 órára leforrázni, lefedve pihentetni és a levét, finom szűrőn leszűrve, összeönteni a korábban sűrűre fő...
-
Maradék tört krumplit hasznosítottam: élesztős-krumplis tésztából készítettem vacsorára egy finom, sonkával töltött pirogot. Beszélgetős v...
-
A hagyományos foszlós francia péksütemény receptemben Tiffanylda írta, hogy „hallottam olyat, hogy kelt tésztát le lehet fagyasztani...
-
Egyszerűen fenomenális ez a könnyed, nagyon finom, nem túl édes tortaköltemény!!! Leánykám remekműve! :) Minket elkápráztatott vele! Rece...
-
Ez egy tökéletes, pihe-puha, nagyon finom, vanília pudinggal töltött kalács recept! A kész kalácsokat, hosszában kettévágva, betöltjük v...
-
A zakuszka egy zöldségkrém, eredetileg örmény étel (закуска- előétel, harapnivaló), melyet a moldovaiak közvetítettek Erdélybe. A recep...