Váradi Gabriella kitűnő kavart túrósa a webcukrászda
oldaláról!
Nagyon egyszerű, nagyon gyors és nagyon finom!!!!
A hozzávalókat átszámoltam a 15cm x 20 cm-es formámhoz. Az
én arányaimat az eredeti mennyiségek után zárójelben írom be, hátha valaki szintén ¾-ed adagot szeretne
sütni :)
Tészta:
4 db egész tojás (3 tojás)
1 csomag vaníliás cukor (vanília magját használtam)
1 csg sütöpor (kb. 3/4 csomagnyi)
Töltelék:
1 citrom reszelt héja (1 rch)
porcukor ízlés szerint (bő evőkanál cukor)
Az egész tojásokhoz adjuk a kristálycukrot és mixerrel 8-10
percen át nagyon habosra felverjük. Ettől laza szerkezetű és magas lesz a
süteményünk. Hozzáadjuk apránként a tejet, vaníliás cukrot, a puha margarint és
legvégén a sütőporral elkevert lisztet. Zsírozott tepsibe kanalaztam a massza
felét. Erre rászórjuk a tölteléket, majd befedjük a maradék tésztával.
Előmelegített sütőbe rakjuk és 130C
fokon légkeverésen 1 óra alatt készre sütjük. Ezen a hőmérsékleten tökéletesen
átsül, a teteje és alja nem pirul (ég) meg.
Ugyanígy készíthetjük reszelt almás töltelékkel is!
Az udvaron növő terebélyes bodzabokorról ollóval
lecsíptem 6 virágernyőt.
Tegnap a frissen szedett bodzára öntöttem 3-4 l szűrt kútvizet, beletettem
1 alaposan megmosott citromot karikára vágva, 1 citrom levét, 1 kis zacskó
citromsót, körülbelül 150-200
g cukrot. Ne
legyen túl édes!
Ma már élvezettel kortyolgattuk a friss bodzalét.
Jövő héten szörpöt főzök be!!! Sokat!